Monday , April 29 2024

Universitatea a urcat pe podiumul Ligii Nationale

N echipa sucevean\ s-a impus asear\, cu scorul de 32-26 (16-13), pe terenul celor de la CSM Bucure[ti, `ntr-un meci cont=nd pentru runda a XXI-a [i a dep\[it HC Cara[ Severin `n clasament n c\pitanul Adrian Chiru] [i portarul Bogdan Pralea au fost cei mai buni juc\tori din tab\ra “studen]ilor” `n victoria ob]inut\ `n capital\

Universitatea Suceava a urcat pe podiumul Ligii Na]ionale de handbal masculin, dup\ ce s-a impus, asear\, cu scorul de 32-26, pe terenul forma]iei CSM Bucure[ti, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XXI-a.
Intrat\ pe teren dup\ o serie de trei victorii consecutive, echipa sucevean\ a `nceput ca din pu[c\ `nt=lnirea din sala Lucian Grigorescu, “studen]ii” lu=nd un avans de trei goluri `nc\ din primele cinci minute ale jocului, scor 4-1. Ajutate de paradele lui Ciobanu [i de rat\rile sucevenilor, care au luat la ]int\ barele por]ii adverse, gazdele au redus handicapul la un singur gol la finalul primului sfert de or\ al meciului, scor 7-6. Trupa lui Bibirig a m\rit `ns\ ritmul `n ultimele cinci minute ale primei reprize, iar pe fondul trasoarelor trimise de Chiru] [i a interven]iilor lui Pralea, oaspe]ii au intrat la pauz\ la ad\postul unui avantaj de trei reu[ite, scor 16-13.
Partea secund\ a `nceput cu bucure[tenii la timon\, care au profitat de ezit\rile din jocul Universit\]ii [i s-au apropiat din nou la un singur gol `n minutul 35, scor 17-16. Echipa sucevean\ a l\sat `ns\ gluma la o parte, iar pre] de nou\ minute a f\cut legea pe teren. Consecin]ele aveau s\ se vad\ pe tabela de marcaj, unde scorul a ajuns la 22-16, dup\ o serie de cinci goluri consecutive `nscrise de “studen]i”. Diferen]a maxim\ dintre cele dou\ forma]ii avea s\ se `nregistreze `n minutul 48, c=nd Ciubotariu a marcat pentru 26-19 [i a sc\pat tab\ra “alb-alba[trilor” de orice emo]ie `n privin]a c=[tig\rii celor doua puncte puse `n joc. ~n ultima decad\, Universitatea a jucat la conservarea rezultatului, golurile marcate pe final de Chiru] [i }u]u asigur=nd o victorie concludent\ pentru gruparea sucevean\, scor 32-26.
Universitatea Suceava: Pralea (15 interven]ii), Andrei (2) – Chiru] (7 goluri), Matei (5), Acatrinei (5), Ciubotariu (5), Dediu (3), Mitrea (2), Adomnic\i (2), Gavriloaia (2), }u]u (1).

N Rezultatele etapei a XXI-a:

HC Cara[ Severin – HCM Constan]a 27-33
Politehnica Timi[oara – Pandurii T=rgu Jiu 32-35
CSM Satu Mare – CSM Oradea 43-30
Minaur Baia Mare – Dinamo Bra[ov 24-27
CSM Bucure[ti – Universitatea Suceava 26-32
{tiin]a Bac\u – Steaua Bucure[ti 31-26
HC Odorhei – “U” Transilvania Cluj 30-30

~n runda urm\toare, Universitatea va primi s=mb\t\, cu `ncepere de la orele 11.00, `n sala LPS, vizita ocupantei locului 2 `n clasament, gruparea HC Odorhei. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …