Monday , April 29 2024

Universitatea a pierdut la Satu Mare

N echipa pregatit\ de Leonard Bibirig a fost `nvins\, ieri, pe terenul ardelenilor, cu scorul de 34-37 (21-19), `ntr-un meci cont=nd pentru runda a XV-a a Ligii Na]ionale

Universitatea a suferit, ieri, prima `nfr=ngere `n meciurile oficiale disputate `n acest an. Echipa sucevean\ a pierdut, cu scorul de 34-37 (21-19), pe terenul grup\rii CSM Satu Mare, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XV-a a Ligii Na]ionale.
Partida a debutat `n nota echilibrului, gazdele reu[ind s\ se ]in\ scai de trupa lui Leonard Bibirig `n primul sfert de or\ al jocului, `ncheiat la egalitate,scor 9-9. Gruparea s\tm\rean\ a preluat pentru prima oar\ conducerea pe tabela de marcaj `n minutul 19, la scorul de 12-11, situa]ia fiind `ns\ r\sturnat\ prompt de “studen]ii” suceveni, care s-au distan]at la dou\ goluri `n minutul 26, c=nd Bursuc a marcat pentru 14-16. ~ncepute de la scorul de 19-19, ultimele dou\ minute ale primei reprize au apar]inut oaspe]ilor, Universitatea revenind la cabine la ad\postul unui avantaj firav de dou\ goluri, scor 19-21.
Preten]iile de cupe europene ale celor de la CSM Satu Mare aveau s\ prind\ contur `n primele opt minute de la reluarea jocului, interval `n care gazdele au izbutut `ntoarc\ scorul de pe tabela la 25-23.  Din acest moment, ardelenii s-au aflat `n prim plan reu[ind s\-[i m\reasc\ avansul la cinci lungimi la intrarea `n ultimul sfert de or\ al jocului, scor 29-24. Ecartul luat de echipa lui Nicolae Istrate `n prima jum\tate a reprizei a doua avea s\ se dovedeasc\ decisiv, fluierul final consemn=nd scorul de 36-34 `n favoarea celor de la CSM Satu Mare.
Golurile echipei sucevene au fost marcate de: Mitrea (8), Adomnic\i (6), Dediu (6), Bursuc (4), Gavriloaia (3), {erban (2), Tu]u (2), Ciubotariu (2) [i Acatrinei (1).
~ntr-un alt meci desf\[urat asear\, liderul campionatului, HC Odorhei, s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 34-28, `n fa]a celor de la CSM Bucure[ti, dup\ 16-16 la pauz\. (D\nu] CHIDOVE})

N Etapa a XV-a:

Ieri:
CSM Satu Mare – CSU Suceava 37-33
HC Odorhei – CSM Bucure[ti 34-28
Azi:
Dinamo Bra[ov – Steaua Bucure[ti
Minaur Baia Mare – HC Cara[ Severin
Politehnica Timi[oara – {tiin]a Bac\u
Pandurii T=rgu Jiu – CSM Oradea
M=ine:
Universitatea Cluj – HCM Constan]a

~n meciul tur, Universitatea s-a impus, pe teren propriu, `n fa]a celor de la CSM Satu Mare, cu scorul de 42-30. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …