Friday , May 10 2024

Suceveanca Lacrimioara Perijoc, impiedicata sa participe la Campionatele Europene din cauza scandalurilor de la varful Federatiei Romane de Box

Sportiva sucevean\ s-a preg\tit degeaba `n ultimele patru s\pt\m=ni n AIBA le-a interzis pugilistelor rom=nce s\ participe la Campionatele Europene de box feminin din Polonia n antrenorul lotului na]ional, Adrian L\c\tu[, a r\mas cu biletele de avion `n m=n\, majoritatea dintre tichete fiind luate pe banii cluburilor locale

Scadalurile `n lan] de la v=rful Federa]iei Rom=ne de Box au `mpiedicat-o pe pugilista sucevean\ L\crimioara Perijoc s\ participe la Campionatele Europene de box feminin. Aflat\ de `nceputul lunii octombrie `n preg\tiri cu lotul na]ional, sportiva de la CSM Suceava a fost nevoit\ s\-[i anuleze plecarea `n Polonia, dup\ ce Federa]ia Rom=n\ de Box a fost anun]at\ de c\tre Asocia]ia Interna]ional\ de Box pentru Amatori c\ pugilistele rom=nce nu au drept de participare la Campionatele Europene ce vor avea au loc `ntre 3 [i 10 noiembrie.
R\mas cu biletele de avion `n m=n\, antrenorul loturilor feminine ale Rom=niei, Adrian L\c\tu[ [i-a v\rsat n\duful pe conducerea federa]iei. “Este cea mai neagr\ zi din via]a mea. Abia luni am aflat c\ nu mai mergem la Campionatele Europene de junioare [i tineret, care au loc în Polonia. Comitetul de organizare a anun]at federa]ia înc\ de vinerea trecut\ c\ nu ne prime[te, din cauza suspend\rii AIBA, dar pe mine abia luni m-au informat. Sunt sup\rat [i din cauz\ c\ ne-am antrenat degeaba atâtea luni, fetele l\sând [coala pe planul doi, dar [i pentru c\ vineri eu am cump\rat biletele de avion, majoritatea pe banii cluburilor. De luni, le-am dat drumul acas\. Nici nu [tiu dac\ mai putem recupera banii. Nu se poate a[a ceva, cu ce suntem noi vinova]i?”, a declarat antrenorul Adrian L\c\tu[, citat de Prosport.
România urma s\ fie reprezentat\ la Campionatele Europene din Polonia de un lot de 20 de sportive, printre care [i suceveanca L\crimioara Perijoc. Pentru preg\tirea competi]iei din Polonia, pugilista de la CSM Suceava a primit din din partea Primariei locale suma de 2.400 de lei. L\crimioara Perijoc [i-a c=[tigat dreptul de a reprezenta Rom=nia la Campionatele Europene, dup\ ce `n acest an a devenit campioana na]ional\ la categoria 57 de kilograme, iar apoi a cucerit [i medalia de aur la Cupa Rom=niei. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Juniorii III de la CSU Suceava s-au calificat de pe primul loc la turneul final – valoare

Grupa de juniori III de la CSU Suceava s-a calificat de pe primul loc la …