Friday , April 26 2024

Steaua a castigat la limita prima mansa a duelului cu Grasshopper

.

orma]ia Steaua Bucure[ti a câ[tigat, scor 1-0 (0-0), meciul sus]inut, joi sear\, pe teren propriu, în compania echipei elve]iene Grasshopper Zurich, în prima man[\ a play-off-ului Ligii Europa.
Golul echipei Steaua a fost marcat, în minutul 71, de Bogdan Stancu, cu un [ut în vinclu de la aproximativ 25 de metri, lateral dreapta.
Pe stadionul “Steaua” au fost prezen]i aproximativ 18.000 de spectatori, printre care s-au aflat 150 de fani elve]ieni.
Spre deosebire de ultimul meci disputat de Steaua pe teren propriu, în campionat, cu Victoria Br\ne[ti, pe stadion au fost prezen]i, joi, membrii ambelor galerii, Peluza Sud [i Peluza Nord. Fanii de la Peluza Sud au afi[at bannere cu urm\toarele mesaje: “Mul]umim gloriilor pe care le iubim, pentru realitatea pe care o dispre]uim”, “Dac\ am fi cântat manele, voi a]i fi dansat pe ele. Cu Ilie fantezie, se [tieee”.
Înainte de debutul meciului, pre[edintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, a ]inut s\ le transmit\ suporterilor un mesaj de la microfonul stadionului: “V\ mul]umesc personal c\ sunte]i al\turi de Steaua, doar împreun\ putem reu[i, doar împreun\ putem învinge”.
Galeria de la Peluza Nord a scandat împotriva finan]atorului Gigi Becali: “Becali pleac\ din Ghencea” [i “Gigi, Gigi, las\-ne”. Ei au fost aprostrofa]i de suporterii de la Tribuna I, cei din peluz\ r\spunzând: “Voi sunte]i sclavii lui Gigi”.
C\pitanul echipei Steaua, B\nel Nicoli]\, a fost huiduit în momentul în care a fost înlocuit, fanii steli[ti cerând insistent înc\ de la începutul reprizei secunde ca Mihai R\du] s\ intre pe teren.
La scorul 0-0 în repriza secund\, galeria stelist\ a scandat numele fostului antrenor, Victor Pi]urc\.
Juc\torul bulgar Stanislav Angelov [i-a f\cut debutul la Steaua într-un meci oficial.

N Dumitrescu: “E un rezultat bun”

Antrenorul Ilie Dumitrescu a declarat, joi, c\ juc\torii Stelei au ob]inut un rezultat bun în meciul cu Grasshopper Zurich, în Liga Europa, apreciind c\ echipa sa va face tot ce poate pentru a ob]ine calificarea în grupele competi]iei.
“Am întâlnit o echip\ foarte bine organizat\, o echip\ preg\tit\ fizic, ei au schimbat [i sistemul fa]\ de ultimele jocuri. Au venit cu o surpriz\ azi, înt\rind actul central. Sunt fericit c\ nu am luat gol, a fost o bun\ repriz\ foarte bun\ pentru noi, cu multe ocazii. Un rol important au avut [i portarii în aceast\ sear\. Juc\torii au muncit mult, este un rezultat bun. Bogdan Stancu a f\cut diferen]a azi, numai a[a se putea rupe echilibrul într-un astfel de meci. La Zurich va fi un meci dificil, nu ne va fi deloc u[or, vom încerca s\ facem tot ce putem s\ ne calific\m”, a spus Ilie Dumitrescu în cadrul conferin]ei de pres\ de dup\ meci.
Antrenorul forma]iei Steaua a ad\ugat c\ nu simte presiune de când a preluat gruparea din Bulevardul Ghencea. “Pentru mine nu exist\ presiune, fiecare joc este un examen. Când am preluat func]ia de antrenor am [tiut la ce m-am înh\mat. Fiecare joc trebuie câ[tigat. Avem în fa]\ o s\pt\mân\ grea, urmeaz\ [i deplasarea la Vaslui, iar apoi returul de la Zurich. Nu cred c\ exist\ favorit\ în retur.
Tehnicianul a dorit s\ le mul]umeasc\ suporterilor prezen]i la stadion, apreciind c\ atmosfera i-a amintit de vremea când juca la Steaua: “Le mul]umesc suporterilor, au fost extraordinari în seara asta, sincer nu m\ a[teptam s\ vin\ atâ]ia oameni la stadion. Mi-am adus aminte de vremurile extraordinare când eram fotbalist la Steaua”.

N Gigi Becali: “Sunt mul]umit, scorul putea fi 7-0”

Finan]atorul FC Steaua, Gigi Becali, s-a declarat mul]umit de jocul echipei preg\tite de Ilie Dumitrescu în meciul câ[tigat, scor 1-0, în fa]a forma]iei Grasshopper Zurich, în Liga Europa, men]ionând c\ steli[tii au dominat tot jocul [i puteau câ[tiga la o diferen]\ mult mai mare.
“Sunt foarte mul]umit, sunt fericit, trebuia s\ fie vreo 7-0. Nu este prea pu]in, nu este vorba de 1-0 aici, putea s\ fie [i 2-0, dar este vorba despre o echip\ care a dominat tot meciul [i o echip\ care a jucat frumos ast\zi, de aia sunt mul]umit. Putea s\ fie [i 2-0, dar s\ nu juc\m”, a declarat Gigi Becali imediat dup\ meci.
Oficialul stelist a ad\ugat c\ este sigur de calificare în grupele Ligii Europa: “C alificarea este rezolvat\ în mare parte, pentru c\ eu zic c\ vom câ[tiga [i acolo . Nu vreau s\ spun dac\ mi-a pl\cut un juc\tor în mod special, poate Bogdan Stancu, pentru c\ a dat gol”.
Referitor la prezen]a fanilor pe stadion în num\r mare, Becali a precizat: “Vor fi din ce în ce mai mul]i suporteri [i va fi stadionul plin la toate meciurile Stelei. [i la cele din campionat va fi plin stadionul. [i la meciul cu Br\ne[ti au fost 8.000 de fani. Se simte mâna lui Ilie Dumitrescu”.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …