Monday , April 29 2024

Scandal in gimnastica: Replica lui Marian Dragulescu dupa excluderea din lotul olimpic

Marian Drăgulescu a reacţionat dur după ce a fost anunţat că nu va face deplasarea la Londra. Drăgulescu a avut de trecut, miercuri, ultimul test înainte de Olimpiadă în faţa unei comisii formate din Dan Grecu, Marius Urzică, Adrian Stoica, Mircea Apolzan şi Ioan Suciu.
În urma acestei evaluări, s-a luat decizia de a-l lăsa acasă pe cel mai titrat gimnast român aflat în activitate. Presa nu a avut acces decât la sărituri, iar la exerciţiul de la sol totul s-a desfăşurat în “intimitate”. Totuşi, soţia gimnastului, Corina, a fost prezentă în sală, a filmat exerciţiile lui Marian şi le-a postat pe Facebook.

“Din câte se vede în aceste filmuleţe, solurile prezentate de mine arată că am ajuns la o formă bună. Exerciţiile mele de la sol sunt de finală olimpică şi le-am prezentat după ce am lucrat la ele doar o lună şi jumătate, pentru că accidentarea nu mi-a permis mai mult. Eu cred că, pe lângă faptul că ajutam echipa cu o notă bună, aveam şanse foarte mari să iau o medalie şi la acest aparat. La sărituri aş fi participat doar la echipe şi cred că aş fi contribuit cu o notă de plecare mare. Echipa nu avea nimic de pierdut dacă eram alături de ea. Plus exerciţiul la bară pentru echipă, pe care l-am executat fără greşeli”, a declarat Marian Drăgulescu pentru Ring.

“Până acum, pe plan mondial am fost singurul din echipă care a reuşit să urce pe prima treaptă, şi au fost şi ei la concursurile la care am participat. Şi la ultimele campionate mondiale am fost singurul din lot care s-a calificat în finalele de la sol şi sărituri cu primele note din concurs. Erau şanse uriaşe să iau o medalie la Olimpiadă cu exerciţiile pe care le am. Îmi pare rău că li s-a dat satisfacţie celor care se temeau de mine la sol şi sărituri, vorbesc de sportivii străini, de şansa pe care România a ratat-o singură eliminându-mă din lot. Ca românii… ne tăiem singuri craca de sub picioare, asta nu pot să înţeleg! Eu pentru asta m-am întors în gimnastică în 2009, să merg la Olimpiadă”, a mai spus medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena.

“Eu cred că sunt într-o formă bună şi, într-o săptămână, mai puteam pune la punct mici detalii, iar la Londra urma să fie strălucirea finală. Dacă eu simţeam că nu pot, nu mai încercam nimic şi mă retrăgeam singur. Nu cred că eram un minus pentru echipă, ci un plus cu exerciţiile mele. Repet, aveam şanse reale de a lua o medalie… Lupta pentru această Olimpiadă s-a terminat, o să-mi iau o mică vacanţă, însă nicidecum la Londra. Ca sportiv nu este indicat să merg acolo şi nu mi-ar cădea bine, pentru că trebuia să concurez şi eu. Încă nu am decis unde vom merge, deoarece nu mă gândeam că voi pleca în vacanţă, în mintea mea era Olimpiada”, a precizat Drăgulescu.

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …