Monday , April 29 2024

Sabalenka a învins-o pe Swiatek și a câștigat al doilea titlu la Madrid

În a doua finală consecutivă dintre primele două jucătoare de tenis din circuitul mondial, Aryna Sabalenka a învins-o pentru prima dată pe zgură pe Iga Swiatek și a câștigat al doilea titlu Mutua Madrid Open în ultimii trei ani.

Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, a obținut o victorie categorică în finala Mutua Madrid Open, sâmbătă, învingând-o pe Iga Swiatek, numărul unu mondial, cu 6-3, 3-6, 6-3, și obținând al treilea titlu al anului.

Sabalenka, învingătoare la Madrid în 2021, a avut nevoie de 2 ore și 25 de minute pentru a o învinge pe Swiatek, principala favorită. Reușita marchează cel de-al 13-lea titlu de simplu din carieră al lui Sabalenka în circuitul WTA.

La intrarea în finală, Sabalenka nu-i luase niciodată un set lui Swiatek în cele trei întâlniri anterioare pe zgură. De fapt, cele două se confruntaseră în finala Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart cu mai puțin de două săptămâni în urmă, unde Swiatek a obținut o victorie clară cu 6-3, 6-4 pe zgura indoor.

Sabalenka a întrerupt acest record cu o demonstrație de forță pe arena Manolo Santana, sâmbătă, obținând a 29-a victorie a sezonului. Sabalenka a obținut primul ei titlu de la câștigarea în februarie a primul ei trofeu de Grand Slam, la Australian Open.

Ambele titluri obținute de Sabalenka la Madrid au venit în detrimentul actualului număr 1 mondial în finală. În urmă cu doi ani, Sabalenka a învins-o pe Ashleigh Barty, pe atunci numărul 1 mondial.

Rivalitatea tot mai mare dintre Sabalenka și Swiatek a dus la prima finală WTA 1000 între primele două jucătoare clasate în circuit de când Serena Williams, numărul 1, a învins-o pe Li Na, numărul 2, pentru a câștiga Miami Open 2014.

După finalele consecutive dintre Sabalenka și Swiatek, este pentru a treia oară în ultimii 40 de ani când primele două clasate se întâlnesc de două ori pe zgură într-un singur sezon, alături de meciurile din 1984 dintre Martina Navratilova și Chris Evert, la Amelia Island și Roland Garros, și cele din 2013, dintre Serena Williams și Maria Sharapova la Madrid și Roland Garros.

Sabalenka a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a-și adjudeca în cele din urmă victoria cu un ultim forehand împarabil. (Mediafax)

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …