Saturday , April 27 2024

România s-a calificat în Grupa Mondială a Cupei Davis

România a obţinut calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis, învingând, cu scorul general de 4-0, selecţionata Ecuadorului, după ce Victor Crivoi l-a invins pe Giovanni Lapentti cu 6-2, 6-4, iar perechea Victor Hănescu/Horia Tecău a câştigat meciul de dublu, de sâmbătă, scor 6-2, 6-2, 6-2, în faţa cuplului Ivan Endara/Giovanni Lapentti.

Partida de dublu desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis a durat o oră şi 34 de minute.
România a început meciul cu un break şi a păstrat serviciul, în ghemul trei obţinând încă un break, iar până la finalul setului fiecare echipă şi-a păstrat serviciul. În setul doi, Ecuador a avut singurele trei mingi de break din tot meciul, la scorul de 2-1 şi 40-0 pe serviciul lui Victor Hănescu. În setul trei, în ghemurile trei şi cinci, românii au câştigat pe serviciul adversarilor şi au închis partida la a doua minge de meci pe care au avut-o.

Iniţial, pentru meciul de dublu, perechea anunţată de echipa Ecuadorului era formată din fraţii Giovanni şi Nicolas Lapentti, însă acesta din urmă, accidentat, nu a putut fi recuperat la timp, el fiind înlocuit de Ivan Endara ((locul 408 ATP).

În primul meci de simplu al întâlnirii, Victor Hănescu (locul 54 ATP) l-a învins, vineri, pe Ivan Endara (locul 408 ATP), cu scorul de 6-2, 6-2, 6-2, iar în al doilea meci, Adrian Ungur (locul 130 ATP) a trecut, cu scorul de 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1, de Giovanni Lapentti (locul 283 ATP).

Întâlnirea se va încheia duminică, cu meciul Adrian Ungur – Mario Gomez.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …