Saturday , April 27 2024

România a ratat calificarea în grupele principale la CM de handbal

Echipa naţională de handbal masculin a României a ratat calificarea în grupele principale la Campionatul Mondial din Suedia, deoarece nu mai are nicio şansă de a ocupa locul trei în grupa C preliminară, după ce contracandidata sa, Serbia, a remizat, miercuri, cu Croaţia, scor 24-24 (13-12).

Deja calificaţi în grupele principale, croaţii nu au mai găsit forţa de a lupta pentru victorie, care ar fi păstrat şi România în cursa pentru locul trei. Sârbii au adunat 5 puncte, scoţând România din cărţile calificării, deşi mai are două meciuri de jucat, cu Australia, în această seară şi, chiar cu Serbia, joi. Chiar dacă obţine două victorii, România adună doar 4 puncte, sub bilanţul actual al Serbiei.

Sârbii mai pot fi detronaţi de pe locul trei doar de Algeria, care este obligată pentru a se califica să învingă Danemarca, în această seară, dar şi Australia joi, caz în care ar aduna 6 puncte şi ar merge în grupele principale.

După disputarea meciurilor cu Australia şi Serbia, reprezentativa ţării noastre va juca pentru locurile 13-24, urmând a-şi afla prima adversară după încheierea fazei preliminare de joi.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …