Friday , October 22 2021

România a ratat calificarea în grupele principale la CM de handbal

Echipa naţională de handbal masculin a României a ratat calificarea în grupele principale la Campionatul Mondial din Suedia, deoarece nu mai are nicio şansă de a ocupa locul trei în grupa C preliminară, după ce contracandidata sa, Serbia, a remizat, miercuri, cu Croaţia, scor 24-24 (13-12).

Deja calificaţi în grupele principale, croaţii nu au mai găsit forţa de a lupta pentru victorie, care ar fi păstrat şi România în cursa pentru locul trei. Sârbii au adunat 5 puncte, scoţând România din cărţile calificării, deşi mai are două meciuri de jucat, cu Australia, în această seară şi, chiar cu Serbia, joi. Chiar dacă obţine două victorii, România adună doar 4 puncte, sub bilanţul actual al Serbiei.

Sârbii mai pot fi detronaţi de pe locul trei doar de Algeria, care este obligată pentru a se califica să învingă Danemarca, în această seară, dar şi Australia joi, caz în care ar aduna 6 puncte şi ar merge în grupele principale.

După disputarea meciurilor cu Australia şi Serbia, reprezentativa ţării noastre va juca pentru locurile 13-24, urmând a-şi afla prima adversară după încheierea fazei preliminare de joi.

Vezi si

Foresta încheie turul sezonului regular cu un meci în fața Ceahlăului

Cele două formații se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Areni. Runda …