Friday , April 26 2024

România, a doua înfrângere la CM de handbal masculin, din Suedia

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă, duminică, la Malmo, de reprezentativa similară a Danemarcei, scor 39-30 (17-16), în cel de-al doilea meci din grupa preliminară C, la Campionatul Mondial din Suedia.

După eşecul cu Croaţia din debut, tricolorii au fost obligaţi să lupte doar la victorie în cea de-a doua confruntare din grupa C, chiar dacă adversara Danemarca era câştigătoarea CE din 2008. Echipa României nu a avut de luptat însă doar cu handbaliştii danezi, ci şi cu “noul” fair-play nordic, adică huiduielile fanilor la fiecare atac tricolor. După ce a condus cu 2-0 (min. 3), echipa noastră a încasat patru goluri consecutive, 2-4 (min. 6), din care două pe contraatac, din cauza replierii tardive. Vasile Stîngă a cerut rapid time-out, elevii săi reuşind egalarea după cinci minute, 6-6 şi chiar să preia conducerea, după două reuşite ale lui Ghionea (8-7, min. 14). Florea a închis gura tribunelor, cu două goluri consecutive, 10-7 (min. 16), antrenorul danez Wilbek cerând disperat time-out, după ce România marcase patru goluri consecutive, în doar trei minute. Diferenţa a crescut la patru goluri, după o reuşită a lui Şimicu, 12-8, dar danezii au egalat şi au preluat conducerea, 12-13, în doar cinci minute. Nordicii nu au mai cedat până la pauză, ieşind la vestiare cu avantaj la limită, 16-17.

România a reuşit să egaleze la reluare, 18-18 (min. 33), dar nu a putut menţine ritmul de joc, danezii detaşându-se la 19-23 (min. 37). Opt minute mai târziu, Danemarca avea deja şase goluri avantaj, 22-28, pe fondul unei căderi în faza defensivă a echipei României. Antrenorul Stîngă a cerut time-out, în speranţa remontării jucătorilor, dar aceştia nu au mai găsit forţa de a reveni pe tabelă (24-31, min. 49), recunoscându-se învinşi, pentru a doua oară la CM din Suedia, scor 39-30. Dacă nu va îngine Algeria în meciul de luni, România ratează orice speranţă la calificarea mai departe.

Marcatorii României au fost Florea 7 goluri, Mureşan 5, Ghionea 4, Jurcă 3, Şimicu 3, A. Stamate 2, I. Stamate 2, Novanc 2, Fenici 1, Toma 1, în timp ce pentru Danemarca s-au remarcat L. Christiansen 9 goluri, Lindberg 5, Sondergaard 5 şi Eggert 4.

În meciul de debut la CM din Suedia, România a cedat în faţa vicecampioanei mondiale Croaţia, cu scorul de 21-27, neavând niciun punct în clasament, după primele două confruntări.

Rezultatele complete ale meciurilor de duminică sunt următoarele:

Grupa A: Bahrain-Germania 18-38, Tunisia-Spania 18-21 şi Egipt-Franţa 19-28

Grupa C: Australia-Serbia 18-35, Algeria-Croaţia 15-26 şi România-Danemarca 30-39.

Luni sunt programate partide în toate grupele, după cum urmează:

Grupa A: Spania-Germania, Franţa-Bahrain, Tunisia-Egipt

Grupa B: Ungaria-Brazilia, Norvegia-Austria, Islanda-Japonia

Grupa C: Croaţia-Australia, România-Algeria (ora 19.00), Danemarca-Serbia

Grupa D: Slovacia-Argentina, Polonia-Chile şi Suedia-Coreea de Sud.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se califică mai departe, acesta fiind şi obiectivul naţionalei României la CM din Suedia. Meciurile din grupele principale vor începe în 22 ianuarie.
La ediţia din 2009, tricolorii s-au clasat pe locul 15, după 14 ani de absenţă de la un turneu final de CM.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …