Thursday , May 2 2024

Recursul rapidiştilor a fost respins. Meciul cu Sportul Studenţesc trebuie să se rejoace

RapidA

După îndelungi tergiversări, Comisia de Recurs, ultima instanţă de la Casa Fotbalului, a decis în sedinţa de ieri, să respingă recursul formulat de clubul Rapid la hotărârea de rejucare a partidei cu Sportul Studenţesc, contând pentru penultima etapă a Ligii a II-a. Noua dată de disputare a meciului va fi stabilită de către Departamentul de Competiţii. “Incă ne mai gândim dacă ne prezentăm la meci sau dacă mergem la TAS”, a declarat antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu. Clubul Sportul Studenţesc este obligat la plata sumei de 9.473 de lei, reprezentând cheltuielile de deplasare, cazare şi masă pe care echipa Rapid le-a suportat la data de 30 mai, când a fost programat pentru prima oară meciul în cauză u fraţii Florin şi Ionuţ Plămadă sunt plecaţi cu FC Botoşani în cantonament la Câmpulung 

Rapid Suceava continuă să fie bătaia de joc a Federaţiei Române de Fotbal şi a acoliţilor lui Mircea Sandu. Ca la noi, la nimeni. In vreme ce majoritatea echipelor sunt de mult în vacanţă, iar altele au demarat deja pregătirile pentru viitorul sezon, formaţia “ceferistă” nu şi-a încheiat încă socotelile cu ediţia de campionat 2012/2013.
Astfel, după îndelungi tergiversări, Comisia de Recurs, ultima instanţă de la Casa Fotbalului, a decis în sedinţa de ieri, să respingă recursul formulat de clubul Rapid CFR la hotărârea de rejucare a partidei cu CS Sportul Studenţesc, contând pentru penultima etapă a Ligii a II-a.
Gruparea suceveană trebuie să primească astăzi motivarea respingerii recursului, iar apoi Departamentul de Competiţii din cadrul FRF să stabilească data la care se va disputa meciul Sportul – Rapid.
Oficialii “ceferişti” nu sunt de acord nici în ruptul capului cu rejucarea meciului cu Sportul şi spun că sunt gata să ajungă până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a-şi căuta dreptatea. “Incă ne mai gândim dacă ne prezentăm la meci sau dacă mergem la TAS”, a declarat antrenorul principal al echipei Rapid, Bogdan Tudoreanu.
In cadrul aceiaşi şedinţe de ieri, Comisia de Recurs a decis să păstreze hotărârea prin care clubul Sportul Studenţesc este obligat la plata sumei de 9.473 lei, reprezentând cheltuielile de deplasare, cazare şi masă pe care echipa Rapid Suceava le-a suportat la data de 30 mai, când a fost programat pentru prima oară meciul în cauză.
In condiţiile în care va fi disputa cel mai probabil săptămâna viitoare, meciul Sportul Studenţesc – Rapid CFR Suceava are toate şansele să intre în istoria fotbalului românesc drept cel mai lung meci.
Astfel, jocul a fost programat iniţial pe data de 30 mai, apoi a fost anulat pentru neplata baremurilor de arbitraj de către clubul Sportul, reprogramat apoi în pripă pentru 8 iunie, iar până ieri după-amiază toată tărăşenia a fost pasată de la o comisie la alta la sediul FRF.
Fraţii Plămadă au plecat în cantonament cu FC Botoşani
In altă ordine de idei, Florin şi Ionuţ Plămadă au şanse tot mai mari să evolueze din sezonul următoar al Ligii I pentru FC Botoşani. Deşi le exprimă înţelegerile cu Rapid abia la sfârşitul acestei luni, cei doi jucători au primit acceptul condu-cerii de pe Areni de a se prezenta sub comanda lui Cristian Popovici, fiind cooptaţi în lotul cu care botoşănenii au plecat ieri în cantonament la Câmpulung Moldovenesc.
La sosirea pe Municipal, cei doi fotbalişti originari din Rădăuţi au declarat că nu puteau rata şansa care li s-a ivit, de a evolua pe prima scenă, motiv pentru care vor semna cu FC Botoşani. “Dacă ne era frică de concurenţă, nu ne mai apucam de fotbal. Am venit cu încredere aici şi suntem convinşi că vom reuşi să ajutăm Botoşaniul să-şi îndepli-nească obiectivele”, au declarat fraţii Plămadă.
Aceştia nu se consideră nişte trădători şi spun că sunt gata să revină pe Areni, să ajute gruparea suceveană, în cazul în care jocul dintre Sportul Studenţesc şi Rapid se va disputa până la 30 iunie. “Ne vom face datoria faţă de Suceava până la capăt, pentru că aşa e normal. Suporterii suceveni nu trebuie să ne considere trădători. Suntem profesionişti, iar în joc e cariera noastră”, au conchis cei doi fraţi.
Rapid nu are decât varianta victoriei în meciul cu Sportul, din deplasare. “Ceferiştii” trebuie să învingă sau retrogradează. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …