Wednesday , September 28 2022

Recital de goluri în amicalul de ieri dintre Rapid şi Sporting

Amical. Rapid - Sporting

Ultimul meci-şcoală înainte de intrarea celor două echipe sucevene în vacanţa de iarnă s-a încheiat cu scorul de 9-2 în favoarea Rapidului. “Ceferiştii” au marcat prin I. Plămadă (2), Ionesi, Negru, Golofca, Duţică, Luţac, Stănescu şi Sumanariu, în vreme ce “alb-verzii” au punctat prin Ioancea şi Duman.  “Sper să mai primim ceva bani de la Primărie, să putem achita jucătorilor măcar un salariu restant înainte de Sărbători”, a spus antrenorul Bogdan Tudoreanu

Rapid şi Sporting au efectuat la mijlocul acestei săptămâni un ultim meci-şcoală înainte de intrarea oficială în vacanţa de iarnă. Iar puţinii spectatori care şi-au făcut timp să ajungă ieri pe stadionul Areni au avut ce vedea, cele două formaţii marcând nu mai puţin de 11 goluri.
Ionesi a dat tonul recitalului în minutul 5, deschizând scorul cu un şut din şase metri în urma unei centrări de pe partea dreaptă. “Ceferiştii” s-au jucat apoi cu ocaziile, iar Sporting a profitat. Ioancea a egalat la jumătatea primei reprize după o pasă trimisă de Cutaş, iar mai apoi Duman a răsturnat scorul în favoarea “alb-verzilor” după ce a fructificat o centrare trimisă de Bâgu. Pauza a găsit însă cele două echipe la egalitate, Negru punctând cu capul pentru 2-2 în minutul 45.
Aparentul echilibru dintre cele două formaţii s-a rupt odată cu startul părţii secunde, dominată autoritar de rapidişti. Golofca a înscris primul în minutul 47, Duţică a făcut 4-2 cu un şut din colţul careului, iar până la jumătatea reprizei I. Plămadă a mărit diferenţa la trei lungimi. Fără replică din partea puştilor aruncaţi în luptă de Mihai Guriţă, “ceferiştii” au mai punctat până la final de alte patru ori prin Luţac, I. Plămadă, Stănescu şi Sumanariu, ultimul închizând tabela la scorul de 9-2.
Rapid Suceava: Pascal – Cristescu, Velescu, Fl. Plămadă, Semeghin – Golofca, Sumanariu, Căinari, Cerlincă – Ionesi, Negru. Odată cu startul reprizei secunde au mai intrat: Arteni – Nastasiu, Fedorovici, Spătar, Duţică, Stănescu, Luţac şi I. Plămadă. Bălan şi Sava au fost menajaţi la miuţa de ieri, cei doi jucători acuzând accidentări uşoare.
Sporting Suceava: Afloarei – Longher, Kuruc, Vitu, Moldovan, Duman, Gheorghiciuc, Ferariu, Bâgu, Ioancea, Nichitoaia. Pe parcursul întâlnirii de ieri au mai intrat pe teren: Cutaş, Costan, Danieliuc, Bazga, Costan, Rotar, Amariei, Tibichi, Ilişoi şi Siminicariu.
După meci, conducerea celor două cluburi i-a invitat pe jucători la un pahar de vin şi un grătar de final de an, preparat chiar în incinta stadionului, cu Constantin Bosânceanu în postura de “master chef”.
“Am făcut un meci bun. Urmează să mai facem două-trei antrenamente în această săptămână, după care le vom da băieţilor vacanţă până undeva în jurul datei de 15 ianuarie. Sper să mai primim ceva bani de la Primărie, să putem achita jucătorilor măcar un salariu restant înainte de Sărbători. Sper totodată să putem face două-trei achiziţii în pauza de iarnă pentru a ne întări lotul pentru retur”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu, după jocul de ieri.
Sezonul de primăvară al Ligii a II-a va debuta pe data de 1 martie.
(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

România a învins Bosnia și Herțegovina, dar retrogradează în Liga C a UEFA Nations League 

Echipa națională de fotbal a României a învins luni seara reperezentativa Bosniei și Herțegovinei, scor …