Monday , April 29 2024

Rapid s-a calificat `n turul V al Cupei Rom=niei, dupa un meci nebun la Malini

Echipa “ceferist\” s-a impus asear\, pe terenul celor de la Foresta M\lini, cu scorul de 2-0, `ntr-un meci cont=nd pentru turul IV al competi]iei n rapidi[tii [i-au asigurat victoria dup\ pauz\, prin dou\ goluri marcate de Negru, `n minutele 53 [i 82 n gazdele au ratat un penalty `n prima repriz\, prin Aileni n centralul ie[ean Vlad Baban a ar\tat patru cartona[e ro[ii pe parcursul `nt=lnirii, trei `n tab\ra “forestierilor” [i unul la oaspe]ii, de unde a fost eliminat B\lan

Rapid Suceava s-a calificat `n turul V al Cupei Rom=niei, dup\ ce s-a impus asear\, cu scorul de 2-0, pe terenul celor de la Foresta M\lini, la finalul unui meci cu sc=ntei, condimentat cu dou\ goluri, un penalty ratat, patru cartona[e ro[ii [i c=teva incidente provocate de public.
Aflat\ la primul joc oficial din noul sezon, gruparea “ceferist\” a `ncercat s\-[i respecte blazonul `nc\ din debutul `nt=lnirii [i a tras primul semnal de alarm\ la poarta oaspe]ilor `n minutul 15, c=nd portarul Pl\cint\ a deviat de la r\d\cina barei un [ut trimis de I. Pl\mad\. Gazdele au replicat dou\ minute mai t=rziu, dar Pascal a fost la post [i a respins `n corner execu]ia `n cros avut\ de Aileni. “Galben-verzii” [i-au complicat singuri via]a `n minutul 20, c=nd Prisac\ a v\zut al doilea galben pentru o intrare asupra lui Velescu [i a fost eliminat de pe teren, o decizie ce a inflamat spiritele `n tribune, centralul ie[ean Vlad Baban fiind nevoit s\ opreasca jocul pentru c=teva minute pentru potolirea spectatorilor din M\lini. ~n ciuda inferiorit\]ii numerice, trupa antrenat\ de Eduard Lichenstein a trecut pe l=ng\ deschiderea scorului `n minutul 36, c=nd Pascal a faultat `n careu, arbitrul a indicat penalty, dar Aileni a nimerit bara de pe punctul cu var de la 11 metri. Colac peste pup\z\, `n secven]ele de final ale primei reprize, Foresta a r\mas `n opt juc\tori de c=mp, dup\ ce Ra]\ a vazut al doilea galben [i a fost trimis mai repede la du[uri.
Pauza nu a avut menirea de a potoli nervii printre juc\torii celor dou\ forma]ii, astfel c\, la doar cinci minute de la startul reprizei secunde, rapidi[tii au r\mas la r=ndul lor cu un om `n minus pe teren, dup\ ce B\lan a v\zut direct cartonasul ro[u pentru injurii. Chiar [i a[a, “alb-vi[iniii” erau `nc\ `n superioritate numeric\, iar acest lucru i-a ajutat s\ dechid\ scorul `n minutul 53, c=nd Negru a reluat `n plas\ o minge centrat\ de Bosancu. Nebunia a continuat pe stadionul din M\lini, iar peste alte patru minute, Foresta a suferit o nou\ eliminare, cea de-a treia, P=nzariu v\z=nd ro[u `naintea ochilor dup\ o intrare asupra lui Pascal. ~n aceste condi]ii, oaspe]ii s-au instalat ceva mai confortabil `n ofensiva, iar C\inari a trecut pe l\ng\ gol cu un sfert de ora `nainte de final, [utul mijloca[ului venit de la Sporting zguduind tranversala por]ii lui Pl\cint\. Echipa antrenat\ de Bogdan Tudoreanu a sc\pat definitiv de emo]iile calific\rii `n minutul 82, c=nd acela[i C\inari a executat un lovitura de col], nou-intratul Arot\ri]ei a recentrat scurt [i Negru [i-a trecut `n cont dubla stabilind totodat\ [i scorul final la 2-0.
Foresta M\lini: Pl\cint\ – Constantin, Filip, N. Ailenei, Furtun\, Ra]\, Fl. Ailenei, Cozma, P=nzariu, Aileni, Prisac\. Antrenor: Eduard Lichenstein.
Rapid Suceava: Pascal – B\lan, Fl. Pl\mad\, Sava, Sp\tar, Bosancu, Gheorghiu, Velescu, I. Pl\mad\, C\inari, Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu. A mai intrat: Homneac, Arot\ri]ei [i portarul Preda.
~n urm\torul tur al Cupei Rom=niei, programat pe 12 septembrie, Rapid Suceava va primi cel mai probabil, pe stadionul Areni, vizita rivalilor de la FC Boto[ani, care s-au impus ieri, cu un spectaculos scor de 4-3, pe terenul celor de la FCM Dorohoi. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …