Tuesday , April 30 2024

Rapid a declansat procedura de insolventa. Vezi cum a motivat Copos decizia!

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că a deschis procedura de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti special pentru a salva clubul şi pentru a obţine licenţa pentru sezonul 2013-2014.

“Lumea nu înţelege, dar noi am deschis procedura de insolvenţă special pentru a salva clubul Rapid. Şi asta vom face. Altă soluţie de salvare nu există decât demararea acestei proceduri, care ne va ajuta şi să obţinem licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I. Din păcare, întotdeauna în România oamenii căzuţi în genunchi sunt loviţi. Eu sunt acum căzut în genunchi, vreau să salvez clubul şi o voi face, dar nu mai vreau să vorbesc despre fotbal”, a spus George Copos.

Patronul giuleştean a adăugat că la Rapid s-a procedat de fiecare dată cu transparenţă. Copos recunoaşte că există restanţe la jucători, dar afirmă că FC Rapid este “la zi” cu plata taxelor şi impozitelor către stat: “Facem tot ce ne stă în puteri să salvăm clubul, asta am făcut mereu. Vrem să demonstrăm că am fost transpareţi. Rapid este la zi cu plăţile la stat, nu avem nici un leu datorie la impozite şi taxe. Din păcate avem restanţe la salariile jucătorilor şi ale celorlalţi angajaţi ai clubului”.

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi.

“Licenţa poate fi retrasă numai la solicitarea directorului Comisiei de Licenţiere, adică Viorel Duru. Dacă ia licenţierea, în luna martie, Rapid nu riscă nimic. Conform legii, prin insolvenţă se încearcă o redresare financiară a clubului. Dacă nu apare acel plan de redresare, Rapid riscă să meargă direct în Divizia C, nici măcar în B!”, a spus Valentin Alexandru la Dolce Sport.

“Când ai sechestru asigurator, un jucător poate fi declarat liber de contract. La insolvenţă, în mod normal, jucătorii pot să plece, aşa cum s-a întâmplat la Craiova. Stadionul nu e al lor, baza nu-i a lor, deci ce să le ia? Eu cred că George Copos este legat indisolubil de Rapid şi nu va lăsa echipa. Până acum, nici un jucător de la Rapid nu şi-a depus memoriu”, a mai adăugat oficialul LPF.

Dumitru Dragomir, şeful LPF, a anunţat deja că Rapid nu va primi licenţa pentru sezonul 2012-2013 al Ligii I şi a aruncat bomba: giuleştenii ar putea juca în Liga a III-a!

“Dacă au depus cerere pentru insolvență, nu vor lua licența pentru sezonul următor. Nu se poate așa ceva pentru că apoi toată lumea ar cere insolvența ca să scape de datorii și apoi se fac societăți noi”, a declarat Dumitru Dragomir.

În plus, din sezonul următor procesul de licențiere a fost reimpus și la Liga a II-a, astfel că Rapidar putea evolua în Liga a III-a.

După depunerea cererii de insolvenţă,fotbaliştii de la Rapid au intrat în grevă, iar 10 dintre ei au depus memorii pentru a pleca liberi de contract (Herea, Teixeira, Grigore, Duarte, Glauber, Goga, Ilijoski, Ioniţă, Oros și Pecanha).

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …