Friday , April 26 2024

Prost să fii, noroc să ai! Rapid CFR Suceava, salvată de la retrogradare de Comitetul Executiv

 Rapid [800x600]

Comitetul Executiv a aprobat ieri, cu majoritate de voturi, ca viitorul sezon competiţional al Ligii a II-a să se desfăşoare într-un sistem cu două serii a câte 14 echipe. Drept urmare, la finalul actualului sezon nu va mai retrograda nicio echipă u Rapid Suceava era pe toboganul către Liga a III-a până la decizia luată ieri de Comitetul Executiv. Tot pe pleaşcă s-a salvat de la retrogradare şi Sporting Suceava

Prost să fii, noroc să ai! Rapid CFR Suceava a scăpat în mod oficial de la re-trogradare. Nu într-un mod glorios, pe teren, în spiritul competiţiei, aşa cum era normal, ci la “masa verde”, în birourile de la Casa Fotbalului, acolo unde, Comitetul Executiv a aprobat ieri, cu majoritate de voturi – 8 pentru, 2 împotrivă şi 3 abţineri – ca viitorul sezon competiţional al Ligii a II-a să se desfăşoare într-un sistem cu două serii a câte 14 echipe, fără turnee play-off şi play-out.
Drept urmare, în condiţiile în care Corona Braşov şi FC Universitatea Craiova s-au desfiinţat, la finalul actualului sezon nu va mai retrograda nicio echipă din Liga a II-a, nici măcar Farul Constanţa, ocupanta ultimului loc în play-out seriei întâi. Iniţial, ar fi trebuit să ia drumul Ligii a III-a ultimele trei clasate în play-out. Rapid Suceava ocupa locul 4, re-trogradabil, până la decizia de ieri a CEx.
“Am scăpat în mod ofical de la retrogradare, dar rămâne ruşinea de la Constanţa. Nu-i normal acel rezultat, n-avem nicio scuză, poate doar oboseala apărută în rândul băieţilor după ce 11 ore petrecute pe drum. Trebuie să ne spălăm această ruşine în cele două meciuri care ne-au mai rămas, la Brăila, şi acasă, cu Unirea Tărlungeni”, a declarat preşedintele executiv al clubului Rapid Suceava, Dumitru Moldovan.
Liga a III-a se măreşte la 6 serii de 14 echipe. Avantaj Sporting!
Pe pleaşcă s-a salvat de la retrogradare şi Sporting Suceava, în urma unei alte decizii luate ieri de Comitetul Executiv, care a horâtat ca viitorul sezon al Ligii a III-a să se desfăşoare într-un sistem cu 6 serii a câte 14 echipe. In condiţiile în care, seria intâi număra acum, doar 11 echipe, ultima clasată în play-out, Sporting poate continua din toamnă la nivelul Ligii a III-a în cazul dacă va avea resurse financiare.
Barajul de promovare în Liga a III-a se dispută în doi, pe 21 iunie
Tot ieri, s-a decis ca ca barajul de promovare din Liga a IV-a în Liga a III-a să se desfăşoare între două echipe şi nu în trei cum fusese propus anterior, pe teren neutru, în data de 21 iunie, de la ora 18.00.
De asemenea, Comitetul Executiv a decis ca în viioare ediţie a Cupei României, echipele din eşaloanele inferioare să dispute meciurile pe teren propriu. (Dănuţ CHIDOVET)

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …