Monday , April 29 2024

Primăria va finanța și în acest an echipele locale de handbal și fotbal. Foresta primește bani doar dacă promovează

Conform proiectului de buget pe 2024, CSU Suceava ar urma să primească 3,5 milioane de lei, iar Foresta 2,5 milioane, a anunțat primarul Ion Lungu

Primăria Municipiului Suceava intenționează să finanțeze și în acest an activitatea echipelor locale de handbal și fotbal.

Astfel, conform proiectului de buget, în 2024, CSU Suceava ar urma să primească 3,5 milioane de lei, iar Foresta 2,5 milioane.

“La fotbal vom avea un amendament, în sensul că vom pune un criteriu de performanță în contract. Aceștia bani se vor da doar dacă Foresta promovează în Liga a II-a” a precizat primarul Ion Lungu.

Edilul a precizat că municipalitatea a virat la finalul anului trecut 500.000 de lei în conturile Forestei, suma care n-a rezolvat însă în totalitate probleme financiare de la echipă, “galben-verzii” rămânând cu două salarii restante, pe noiembrie și decembrie.

Întrebat de căpitanul Forestei, Toma Niga, despre viitorul echipei în aceste condiții, primarul Ion Lungu i-a răspuns: “Eu nu mă bag în problemele Forestei. Este un club privat. Nu decidem noi dacă se desființează. Noi asigurăm în continuare finanțare la fotbal”.

Foresta ocupă primul loc în clasamentul Seriei I a Ligii a III-a și are asigurată prezența în play-off-ul de promovare cu trei etape rămase de disputat din sezonul regular. (D.C.)

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …