Saturday , April 27 2024

Piturca: Nu m-am împăcat cu Reghe. Nici cu MM Stoica!

piturca

“Nu m-am împăcat cu cei de la Steaua că nu era cazul să ne împăcăm. A fost un dialog de la distanţă pe care nu l-am înţeles, dar aşa au fost lucrurile, viaţa merge înainte”, a declarat Victor Piţurcă la reunirea naţionalei.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că diferenţa dintre Steaua şi Dinamo a fost evidentă în partida directă de duminică, şi a precizat că gruparea roş-albastră a meritat victoria. “A existat diferenţă, s-a văzut cu ochiul liber. Golurile pe care le-au primit cei de la Dinamo şi-au pus amprenta asupra jocului. Când iei gol de acea manieră… mă refer aici la cel de-al doilea. Steaua a avut multe oportunităţi de a marca în repriza a doua pentru că Dinamo s-a lăsat descoperită. Steaua a meritat”, a spus selecţionerul. Acesta a adăugat că Steaua este favorită la calificare în dubla manşă cu Legia Varşovia din play-off-ul Ligii Campionilor. “Steaua are şanse mari cu Legia Varşovia. Din moment ce Steaua are în lot 9-10 jucători care evoluează la echipa naţională automat cu polonezii au prima şansă. Nu va fi simplu sau uşor pentru că nici cu Dinamo Tbilisi nu a fost uşor”, a afirmat antrenorul.

Victor Piţurcă a menţionat că nu s-a împăcat cu oficialii clubului Steaua, antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi managerul Mihai Stoica, după acuzaţiile reciproce pe care le-au lansat referitor la pregătirea fizică a fotbaliştilor. “Nu m-am împăcat cu cei de la Steaua că nu era cazul să ne împăcăm. A fost un dialog de la distanţă pe care nu l-am înţeles, dar aşa au fost lucrurile, viaţa merge înainte. Jucătorii sunt profesionişti, mulţi dintre ei mă cunosc foarte bine. Pe mulţi i-am ajutat, indirect e adevărat, dar conlucrarea noastră e foarte bună”, a explicat Piţurcă. El s-a arătat îngrijorat de nivelul scăzut al unor partide din Liga I. “În cupele europene avem echipe bune, dar sunt cinci-şase. În schimb, am văzut în campionat jocuri extrem de modeste”, a afirmat Piţurcă. Selecţionerul nu a dorit să comenteze schimbarea sistemului din Liga I prin mărirea numărul de echipe la 20, precizând doar că important este să aibă de unde alege jucători. “Din punctul meu de vedere să fie şi 22 de echipe în Liga I, important este să fie material uman. Să fie jucători de valoare ca eu să am de unde să aleg, în rest conducătorii ştiu ce au de făcut”, a mai spus Victor Piţurcă.
Lotul echipei naţionale a României s-a reunit, luni, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia pentru partida amicală cu reprezentativa Slovaciei, programată, miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …