Thursday , May 23 2024

HotNews: Ministrul Virgil Popescu, audiat la DNA în dosarul măștilor cumpărate de Romarm de la familia Pițurcă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost audiat marți la DNA, în dosarul privind achiziția de măști neconforme de către Romarm, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Conform sursei citate, Virgil Popescu a fost audiat ca martor în dosarul Romarm, la acel moment el fiind ministru al Economiei.

La sfârșitul lunii ianuarie, directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, şi Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, au fost reținuți în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Ulterior, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă. Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii. În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat, tot sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA explică faptul că statul român a dat aproape două milioane de dolari pentru echipamente de producere a măștilor, care s-au stricat după punerea în funcțiune, iar până la urmă nicio mască nu a fost vândută.

Vezi si

Un copil de doi ani nevaccinat a murit de rujeolă. Peste 15.000 de infectări și 16 decese în ultima săptămână

Un copil de doi ani a murit de rujeolă, el nefiind vaccinat, potrivit datelor transmise …