Monday , April 29 2024

Pandurii, in grupa cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos Ferreira, in Europa League

pandurii1

Pandurii a reuşit o calificare extraordinară în grupele Europa League după o victorie în prelungiri cu Braga, scor 2-0.

Echipa Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0 după prelungiri, formaţia portugheză Sporting Braga, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei.

Mijlocaşul brazilian Eric de Oliveira a declarat, vineri, la Sport.ro, că se bucură că echipa sa va avea adversari valoroşi în grupa E a Ligii Europa, Pandurii Târgu Jiu având posibilitatea de a demonstra că e o formaţie puternică.
“E o grupă grea, în care sunt două echipe de tradiţie în ţara lor, Fiorentina şi Dnepr şi revelaţia Pacos Ferreira din Portugalia. Mă bucur că vom întâlni echipe puternice, pentru că aşa putem să demonstrăm valoarea noastră. Încă nu am vorbit despre un obiectiv, dar e clar că dacă am intrat în Liga Europa am vrea şi noi să prindem fazele superioare. Ştim cât de greu e, dar eu zic că putem. De vreme ce am eliminat pe Hapoel şi pe Braga, de ce nu şi pe cei din grupa noastră?”, a declarat Eric. Mijlocaşul echipei gorjene, care are o ofertă de transfer din partea grupării israeliene Hapoel Tel Aviv, consideră că nu e momentul oportun de a pleca: “Cei din conducere ştiu dacă voi mai rămâne sau nu la Pandurii. Eu nu pot decât să-mi văd de treabă. Dacă plecarea mea va fi de bine pentru mine şi pentru ei atunci se va realiza. Dacă nu, eu voi fi aici. Am ajuns în grupele Ligii Europa şi nu cred că ar fi momentul să plec”.Formaţia Pandurii Târgu Jiu va evolua în grupa E a Ligii Europa, alături de echipele Fiorentina (Italia), Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) şi Pacos Ferreira (Portugalia), s-a stabilit, vineri, la tragerea la sorţi de la Monaco.

“Este o mare performanţă. Am crezut în şansa noastră şi am reuşit să obţinem această victorie. Nu ne-am propus să marcăm în primele minute şi apoi în prelungiri. În sfârşit a apărut şi Buleică la finalizare din bandă. Ciucur a intrat foarte bine în joc, fotbaliştii de bandă au pus cele mai mari probleme. Mă bucur că jucătorii au înţeles că acel «dacă» poate deveni realitate dacă munceşti. Ne-am depăşit condiţia, dar urmează o perioadă foarte grea”, a spus Pustai după victoria de la Braga.

EUROPA LEAGUE, COMPONENŢA GRUPELOR

Grupa A: Valencia, Swansea, Kuban, St Gallen

Grupa B: PSV, Dinamo Zagreb, Chernomorets, Ludogorets

Grupa C: Standard Liege, Salzburg, Elfsborg, Esbjberg

Grupa D: Rubin Kazan, Wigan, Maribor, Zulte Waregem

Grupa E: Fiorentina, Dnepr, Pacos Ferreira, Pandurii

Grupa F: Bordeaux, APOEL, Frankfurt, Maccabi Tel Aviv

Grupa G: Dinamo Kiev, Genk, Rapid Viena, Thun

Grupa H: Sevilla, Freiburg, Estoril, Liberec

Grupa I: Lyon, Betis, Guimaraes, Rijeka

Grupa J: Lazio, Trabzonspor, Legia, Apollon

Grupa K: Tottenham, Anji, Sheriff, Tromso

Grupa L: AZ Alkmaar, PAOK, Maccabi, Sahtior Karagandi

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …