Sunday , April 28 2024

Până la finalul anului, echipa locală de handbal va primi 300.000 de lei din partea Primăriei

Handbal - CSU

Anunţul a fost făcut ieri de primarul Ion Lungu, care a precizat că banii vor fi daţi în baza unui contract de promovare a imaginii Municipiului Suceava prin activitatea echipei de handbal. Cu aceşti bani, CSU Suceava ar urma să-şi întărească lotul pentru a rezista în Liga Naţională, printre jucătorii care ar putea fi “repatriaţi” în pauza dintre tur şi retur numărându-se Gavriloaia, Mitrea sau Pralea 

Veşti bune pentru handbalul sucevean. Primăria va finanţa din nou activitatea echipei locale de handbal, primarul Ion Lungu anunţând că CSU Suceava va primi până la sfârşitul acestui an suma de 300.000 de lei noi, bani cu care “studenţii” ar urma să-şi întărească lotul de jucători pentru a rezista în Liga Naţională. „Pentru acest an am făcut un contract de promovare a imaginii Municipiului Suceava prin activitatea de handbal. Ne dorim să dăm, în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, trei miliarde de lei vechi la handbal, în aşa fel încât să putem pune bazele salvării de la retrogradare şi, de ce nu, în perioada următoare să se întoarcă jucătorii buni care au plecat de la Suceava”, a anunţat ieri primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu.
Primii handbalişti care ar putea reveni la Suceava sunt Pralea, Gavriloaia şi Mitrea, aflaţi în acest moment sub contract cu divizionara secundă CSM Călăraşi. Ultimul este dorit şi de CSM Bucuresti, una dintre contracandidatele sucevenilor la evitarea retrogradării. Totul depinde însă de derby-ul dintre CSM Călăraşi şi HC Vaslui, programat pe 28 noiembrie. O victorie a trupei lui Leonard Bibirig ar înlesni repatrierea celor trei foşti “studenţi”. Totodată, conducerea echipei sucevene şi-ar mai dori să aducă alţi doi interi.
Situaţia financiară a echipei locale de handbal ar urma să revină la normal începând cu anul viitor, când Primăria va sprijini CSU Suceava după un model de finanţare existent la Baia Mare. „Am discutat cu domnul rector Popa despre modelul de contract de finanţare a handbalului de la Baia Mare. Acesta presupune nişte anexe cu cheltuielile care sunt eligibile pentru decontare. Urmează să analizăm contractul, să parcurgem etapele necesare şi să-l putem aplica din anul 2014”, a precizat primarul Ion Lungu.
Municipalitatea a alocat în acest an un milion de lei noi pentru echipa de handbal, dar a achitat doar 10% din această sumă, finanţarea fiind blocată din cauza unor nereguli descoperite de Curtea de Conturi. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …