Friday , April 26 2024

NU VA PROMOVA: Timişoara nu poate lua licenta pentru Liga I

Poli Timişoara nu poate îndeplini condiţiile de licenţiere pentru Liga I, astfel că gruparea din Banat nu va avea drept de promovare la finalul acestui sezon. Ba, mai mult, clubul de pe Bega este în pericol să fie retrogradat în Liga a III-a!

Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnica, a fost mandatat să discute astăzi cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, pe tema licenţei, scrie gsp.ro. Robu i-a cerut lui Sandu două răspunsuri punctuale pentru a avea toate informaţiile înainte ca autorităţile să avanseze în preluarea echipei. Cele două întrebări formulate de Robu, conform unui comunicat emis de acesta, au fost:

1. În ce condiţii s-ar putea face ca licenţa de Liga I să aparţină FCU Politehnica Timişoara, care în prezent este unul din acţionarii Clubului ? Dar AS FC Politehnica Timişoara (AS FC Politehnica Timişoara este câştigătoarea în instanţă a istoriei clubului: palmares, culori, etc.)?

2. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara vor prelua acţiunile SC Politehnica Timişoara SA (100 %), care vor fi condiţiile de licenţiere, având în vedere divizarea realizată în 2010? Cum intervine SC BKP Faber SA in procesul de licenţiere alături de SC Politehnica Timişoara SA, când aceasta din urmă va avea alţi acţionari?

Răspunsurile oferite de Mircea Sandu au fost următoarele:

1. Licenţa pentru Liga I nu poate fi acordată decât SC Politehnica Timişoara SA. În nici o condiţie, nici FCU Politehnica Timişoara, nici AS FC Politehnica Timişoara nu pot deveni titulari de licenţă în locul SC Politehnica Timişoara SA.

2. Schimbarea acţionariatului la SC Politehnica Timişoara SA nu schimbă cu nimic condiţiile de licenţiere. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara ar prelua în totalitate acţiunile SC Politehnica Timişoara SA, pentru ca licenţa să poată fi obţinută ar fi necesar ca, în momentul depunerii dosarului, pe de o parte, SC Politehnica Timişoara SA să nu aibă datorii şi nici litigii în care i se solicită plăţi pe bază de contracte nesoluţionate, iar pe de altă parte SC BKP Faber SA să aibă compensările efectuate complet, cu confirmarea neambiguă a faptului de către organele fiscale; altfel spus, ca nici SC BKP Faber SA – ale cărei acţiuni nu s-a pus problema, până acum, să fie preluate de autorităţile publice – să nu aibă datorii.

La finalul turului, Poli Timişoara ocupă locul 2 în Seria a II-a din Liga a II-a, cu 34 de puncte, la egalitate cu liderul Gloria Bistriţa şi cu 10 mai mult decât a treia clasată, Chindia Târgovişte. Primele două clasate promovează în Liga I.

Poli Timişoara trebuie să plătească până la 31 martie datorii de câteva milioane de euro, iar actualul patron, Marian Iancu, a anunţat că nu are bani să le achite şi a precizat că intenţionează să desfiinţeze echipa dacă aceasta nu va fi preluată de autorităţile locale.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …