Friday , April 26 2024

Mircea Sandu da explicatii penibile referitoare la stenograme

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a venit cu explicaţii halucinante în legătură declaraţiile făcute în şedinţa Comitetului Executiv din 20 iulie 2010, ale cărei stenograme au fost făcute publice.

Într-o încercare penibilă de a explica formularea “l-am regulat pe Marian Iancu”, şeful FRF susţine că, de fapt, a spus “l-am reglementat” şi că în loc de “i-am tras-o” ar fi trebuit citit “şi-a tras-o”. Mircea Sandu a publicat, pe site-ul oficial al FRF, un comunicat pe această temă:

“Referitor la valurile create de publicarea stenogramelor ședinței Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011 și la declarațiile domnului Marian Iancu, adresez rugămintea de a se evita atribuirea anumitor conotații uneia dintre spusele mele.

Acel “regulat”, care a ieșit în evidență, venea ca răspuns la declarațiile domnului Iancu (“Mircea Sandu e un infractor și o să-l regulez”). În cadrul ședinței, am spus că s-a văzut cine e infractorul, iar acel “regulat”, care-l parafraza pe domnul Iancu, înseamnă, de fapt, “regulamentat”, pentru simplul motiv că referirea a fost făcută la decizia TAS, una care a confirmat justețea verdictului comisiei de apel a sistemului național de licențiere.

Iar acel “i-am tras-o lui Iancu” nu a fost spus la persoana întâi singular, pentru că, în ceea ce privește persoana mea, am câștigat un proces civil cu domnia sa. Acum, în Comitetul Executiv, m-am referit la faptul că TAS, prin hotărârea pe care a luat-o, nu a făcut altceva decât să confirme modul corect în care au judecat membrii acelei comisii de apel. Deci, cine i-a tras-o lui Iancu? Lezând interesele FC Timișoara și ale fotbalului timișorean, s-ar putea spune că “și-a tras-o singur”.

În rest, apropo de stenograme, chiar mă bucur că au fost publicate, fără să mai conteze aici și acum care a fost filiera apariției lor în presă. Se pot observa, printre altele, următoarele aspecte:

– Președintele FRF nu manifestă nici cea mai mică ingerință în activitatea organismelor jurisdicționale și de licențiere ale FRF;
– Prin recomandarea expresă pe care a făcut-o domnului Vasile Avram, președintele FRF s-a dovedit garantul independenței CCA și al respectării Convenției UEFA cu privire la activitatea de arbitraj, deoarece este normal ca președintele CCA să fie unicul responsabil de realizarea delegărilor de arbitri la meciurile din campionatul Ligii I;
– Peste tot în lume, cel care conduce o ședință face propuneri cu privire la punctele de pe Ordinea de Zi supuse votului. Respectând principiile democrației, astfel se procedează și în Comitetul Executiv al FRF. Am făcut o propunere, fiecare membru al Comitetului Executiv votând conform intimei sale convingeri.

Cât despre propunerea statutară de excludere provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, aceasta s-a datorat acțiunilor reprezentantului clubului amintit, acțiuni nestatutare, repetate, ce au constituit circumstanțe agravante în aplicarea sancțiunilor.

Mircea Sandu
Președintele FRF”

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …