Friday , April 26 2024

Mircea Sandu, audiat la DNA in cazul “spaga pentru titlu”

DNA continuă seria audierilor personajelor din fotbalul românesc care în utlimele două zile au fost implicate în dezvăluirile privind o tentativă de corupţie. După şeful arbitrilor, urmează chiar cel de la care a pornit scandalul, preşedintele FRF, Mircea Sandu. Gigi Becali a fost şi el chemat la declaraţii de procurorii anticorupţie.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost audiat joi dimineaţă la DNA în urma dezvăluirilor făcute marţi, când l-a acuzat pe patronul clubului Poli Timişoara, Marian Iancu, că avea pregătite 2 milioane de euro care urmau să fie “plasate” la LPF şi la arbitri, pentru a asigura titlul bănăţenilor.

“Am auzit de la un ziarist sau de la cineva la prezentarea unui sponsor sau la o festivitate… S-a lansat ideea că Iancu s-ar fi exprimat în diverse cercuri că are la dispoziţie 2 milioane de euro pentru a lua campionatul, 1,5 milioane pentru Ligă şi 500.000 pentru arbitri. Dar eu vorbesc de o poveste petrecută cu câţiva ani în urma, 3-4 ani. Nu am nicio informaţie legată de acest campionat şi nu am nicio probă ca să pot să propun măsuri”, a spus Sandu, la ieşirea de la audieri.

Tot în cazul “Şpagă pentru titlu” a fost chemat la DNA şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, care a susţinut şi el că avea cunoştinţă despre o tentativă de corupţie.

Marţi, preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a acuzat pe patronul Timişoarei, Marian Iancu, că a intenţionat să ofere şpagă pentru ca echipa sa să câştige campionatul. Spusele lui Sandu au fost confirmate într-o oarecare măsură de finanţatorul Stelei, Gigi Becali. Acesta susţine că auzise de la şeful arbitrilor, Vasile Avram, că “cineva mare de la Ligă l-a pus faţă în faţă cu un patron de echipă mare, cu şanse la titlu”, care voia să se asigure că va avea parte de arbitraje favorabile, dar a precizat că nu ştia despre cine şi despre ce sumă era vorba.

Miercuri, procurorii DNA l-au audiat deja pe preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …