Saturday , April 27 2024

Kimiko Date Krumm, în vârstă de 40 de ani, a învins-o pe Maria Şarapova, la turneul de la Tokyo

Kimiko Date Krumm

Jucătoarea japoneză Kimiko Date Krumm, locul 67 WTA, a învins-o, luni, cu o zi înainte de a împlini 40 de ani, pe rusoaica Maria Şarapova, 23 de ani, fostă numărul 1 WTA, în primul tur al turneului de la Tokyo (premii de 2 milioane de dolari).
Date Krumm, beneficiara unui wild card, s-a impus cu scorul de 7-5, 3-6, 6-3, în faţa jucătoarei din Rusia, cap de serie numărul 12 şi locul 15 WTA, după un meci care a durat două ore şi zece minute.
“Ea a fost numărul 1 mondial şi este deţinătoarea titlului la acest turneu. Este cu adevărat o jucătoare puternică, aşa că a trebuit să joc la nivelul meu cel mai bun”, a declarat japoneza, care a recunoscut că a fost ajutată de numeroasele duble greşeli (11) comise de adversara sa.
Şarapova a făcut două duble greşeli când conducea cu scorul de 3-2 şi 40-0 în setul al treilea. Rusoaica şi-a pierdut servicul şi apoi nu a mai câştigat nicun ghem.
“Adversara mea a făcut un meci foarte bun, în timp ce eu nu m-am simţit confortabil şi nu mi-am putut găsi ritmul”, a afirmat Şarapova.
Kimiko Date Krumm, fostă numărul 4 WTA, s-a retras în 1996 din activitate, dar a revenit în 2008 şi un an mai târziu a cucerit Openul Coreei de Sud de la Seul, devenind a doua cea mai vârstincă jucătoare care câştigă un turneu WTA, după Billie Jean King.
Pe tabloul principal de simplu al turneului de la Tokyo se află şi Alexandra Dulgheru, numărul 28 WTA, care o va întâlni în prima rundă pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 43 WTA.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …