Wednesday , May 1 2024

Imaginea lui Hagi, in centrul Parisului. 30 de legende ale fotbalului european in 30 de ani

hagi-paris

Gica Hagi este considerat de francezi, in toiul Campionatului European care a inceput la Paris, unul dintre cei mai mari fotbalisti ai continentului.

O expozitie dedicata celor mai buni 30 de fotbalisti ai Europei, amplasata pe Rue de Rivoli, pe una dintre lateralele Primariei Parisului, il include si pe cel mai bun jucator roman din istorie.

“Fotbalul legendelor. O istorie europeana. 30 de jucatori, 30 de fotografii, 30 de scriitori”, se numeste expozitia aflata sub patronajul presedintelui republicii. Poza fiecarui jucator este insotita de o caracterizare artistica, metaforica, a cate unui scriitor.

“Toate aceste legende europene. Cele mai bune imagini ale lor”, scriu organizatorii expozitiei, in descrierea acesteia. Imaginea cu Gica Hagi pare sa fie dintr-un meci de calificare la EURO 2000.

Hagi face parte dintr-un grup extrem de select, in care se regasesc francezii Zidane si Platini, Cruyff, Eusebio, Beckenbauer, Di Stefano, Puskas, George Best sau Van Basten, precum si jucatori aflati in activitate – Cristiano Ronaldo, Iniesta, Xavi si Miroslav Klose.

De pe lista lipsesc insa jucatori uriasi, precum Bobby Moore sau Gerd Muller.

Expozitia va fi deschisa pe tot parcursul EURO 2016.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …