Tuesday , July 5 2022

Halep, eliminată în primul tur la Doha, după un meci mediocru, în care n-a găsit soluții

Simona Halep a fost învinsă de Caroline Garcia (28 de ani, Franţa), cu 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.632.448 de dolari. Irina Begu a pierdut și ea, tot în primul tur, în fața Petrei Kvitova.

Halep (30 ani, 27 WTA) s-a înclinat în faţa unei adversare fost loc 4 mondial, care se află pe locul 76 WTA, după o oră şi 34 de minute. Cele două se întâlniseră de 8 ori în carieră, scorul fiind 7-1 pentru româncă.

Garcia a profitat de evoluţia modestă a fostului lider mondial şi a obţinut a doua sa victorie în nouă dueluri cu Halep. Halep venea după cinci victorii consecutive în meciurile directe.

Halep a încheiat cu 4 aşi şi 5 duble greşeli, nereuşind să câştige nicio minge de break din nouă oportunităţi. Garcia, care a avut o atitudine agresivă, a reuşit 5 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Franţuzoaica a totalizat 30 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 14 ale Simonei Halep, chiar dacă a avut şi mai multe erori neforţate, 34-20, potrivit Agerpres.

Simona a jucat prea mult la siguranță, a dat multe mingi pe mijloc, în racheta adversarei și nu a reușit mai deloc retururi decisive.
Halep pierde la debutul într-un turneu pentru prima dată în 2022. Românca n-a mai pierdut primul meci la un turneu WTA din 12 august 2021, la Montreal, cu americanca Danielle Collins, potrivit digisport.ro.

De asemenea, a fost prima dată când fostul lider mondial a părăsit în primul tur competiția de la Doha, turneu la care a jucat două finale, din care pe una a câștigat-o.

Halep a câştigat titlul la Doha în 2014 şi a jucat finala în 2019.

Irina Begu a pierdut și ea cu Petra Kvitova, cu 6-3, 6-1, tot în primul tur.

Vezi si

ACS “Nada Florilor” Fălticeni are o reprezentantă la Campionatele Europene de natație pentru juniori

Este vorba de Aissia Claudia Prisecariu, care va concura în probele de 50, 100 și …

One comment

  1. se cunoaste cä nu are antrenor , mai ales lipsa austrialianului Darren.