Wednesday , June 23 2021

FRF sfideaza criza: Prime COLOSALE pentru calificarea la CM 2014

nationala

Un jucător al echipei naţionale de fotbal a României va câştiga 200.000 de euro pentru calificarea la CM 2014, Mircea Sandu mărind suma totală de premiere pentru îndeplinirea acestui obiectiv de la 3 milioane de euro la 3,5-3,6 milioane de euro, a anunţat, marţi, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

“La Comitetul Executiv de ieri nu s-a modificat obiectivul naţionalei. Dar Mircea Sandu a făcut un lucru foarte bun, a mărit premierea jucătorilor şi stafului naţionalei. În afară de cei 50 la sută din banii veniţi de la FIFA pentru calificare, adică în jur de 3 milioane şi ceva de euro, preşedintele le-a mai promis încă 5-600.000 de euro. La jucători şi la tot staff-ul. Este bine 3,5 milioane pentru o calificare, nu este nici exagerat. Mircea Sandu a făcut un lucru deosebit, sprijină şi financiar performanţa”, a declarat, Dragomir.

Oficialul susţine că jucătorii stelişti nu vor refuza convocările la echipa naţională, mai ales că în trei luni pot câştiga 200.000 de euro.

“Să îţi iei tu, ca jucător, 200.000 de euro pentru o calificare, este foarte bine. În trei luni să câştigi o astfel de sumă… păi, o neglijezi numai dacă eşti nebun, dacă eşti bolnav mintal. Cum să nu iei banii ăştia? Jucătorii nu mai joacă numai de drag acum. Acum fotbalul e un chin. Aţi văzut, bagă în tine de toate, îţi schimbă sângele, schimbă oxigenul din sânge, schimbă de toate, sunt atâtea metode de chin pentru marea performanţă”, a explicat preşedintele LPF.

Întrebat dacă în şedinţa Comitetului Executiv a FRF de luni s-a lămurit problema dintre FC Steaua şi echipa naţională, Dragomir a răspuns: “Nu prea, dar mă rog… s-a pus batista pe ţambal. În toate sensurile… adică în sensul în care îi convine fiecăruia”.

Dumitru Dragomir este convins că jucătorii olandezi vor fi profesionişti în partidele cu Turcia şi Ungaria din grupa D a preliminariilor CM 2014, dar îi este teamă ca jucătorii naţionalei României să nu se înece “ca ţiganul la mal”.

“Olandezii nu pierd nicăieri, dar stai să câştigăm noi şi avem un golaveraj mai bun. Mie nu mi-e frică de olandezi că nu o să-şi facă meseria, mie mi-e frică de noi, să nu ne înecăm ca ţiganul la mal. Putem face şi golaveraj, Andorra e ca o echipă de judeţ, să fim serioşi. Păi nu e nici ca Bârsana, asta de a jucat Steaua cu ea. Andorra este o stradă, o stradă de aici până la hotelul Marriott”, a menţionat Dragomir.

Faptul că atacantul Ciprian Marica s-a transferat la formaţia Getafe este un lucru pozitiv pentru prima reprezentativă a României, susţine preşedintele LPF: “Marica e fotbalist tânăr, cum să nu se fi dus să joace? Păi, să stea degeaba? Şi a luat un salariu destul de bun 75.000 de euro pe lună… e un Mercedes. Să ai 12 Mercedesuri pe an… Echipa (n.r. – Getafe) este echipă… Oricum, la echipe mari, dintre cei de acum, în afară de Mutu nu prea a mai jucat nimeni”.

Vezi si

Rădăuțiul are o sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo

La doar 18 ani, Mădălina Amăistroaie va reprezenta România în proba de tir cu arcul. …