Friday , April 26 2024

FRF, amendată de FIFA cu 90.000 de euro, după meciurile cu Ungaria şi Turcia

suporteri

Comisia de Disciplină a FIFA a penalizat FRF cu 90.000 de franci elveţieni după partida României cu Ungaria, din 6 septembrie, şi cu 15.000 de franci pentru comportamentul neadecvat al suporterilor la meciul cu Turcia, din 10 septembrie, acestor sume adăugându-li-se şi cheltuieli de judecată. În total, cu tot cu cheltuielile de judecată, FRF va trebui să plătească 110.000 franci elveţieni (aproximativ 90.000 euro).

Potrivit frf.ro, Comisia de Disciplină a FIFA a decis o penalitate financiară de 90.000 de franci elveţieni şi 3.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza încălcării articolului 65 al Codului Disciplinar al FIFA la meciul România – Ungaria.

În ceea ce priveşte partida România – Turcia, FIFA a decis o penalitate financiară de 15.000 de franci elveţieni şi 2.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza comportamentului neadecvat al propriilor spectatori.

În total, cu tot cu cheltuielile de judecată, FRF va trebui să plătească 110.000 franci elveţieni (aproximativ 90.000 euro).

Articolul 65 al Codului Disciplinar al FIFA face referire la responsabilităţile organizatorilor partidelor şi prevede următoarele: “Federaţiile care organizează partide trebuie să evalueze gradul de risc pentru meciuri şi vor notifica comisile UEFA în legătură cu cele ce reprezintă un risc deosebit; să respecte şi să implementeze normele de siguranţă în vigoare (normele FIFA, legislaţia naţională, acordurile internaţionale) şi să ia toate măsurile de siguranţă necesare înainte, în timpul şi după meci, dacă apar incidente; să garanteze siguranţa oficialilor şi jucătorilor echipei oaspete; să informeze autorităţile locale şi să colaboreze cu ele activ şi eficient; să se asigure să legea şi ordinea sunt menţinute pe stadioane şi în preajma arenelor şi că meciurile sunt organizate în mod corespunzător”.

În ziua meciului cu Ungaria au avut loc în Capitală mai multe incidente în care au fost implicaţi suporteri unguri, dar şi fani români, în Centrul Vechi, la Gara de Nord şi pe traseul către Arena Naţională.

Citeşte şi Dezastru de proporţii după meciul împotriva Ungariei. Suporterii vecini au produs pagube de mii de euro VIDEO

Conform Jandarmeriei Române, în urma incidentelor din ziua meciului cu Ungaria 16 fani unguri au primit interdicţie pe stadioane pentru un an. Au fost duse la secţia de poliţie 62 de persoane şi s-au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 7300 de lei, pentru provocare şi participare la scandal, aruncarea cu obiecte în direcţia altor persoane, nerespectarea măsurilor de ordine pentru desfăşurarea manifestărilor sportive şi pentru aducerea de ameninţări la adresa forţelor de ordine.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …