Saturday , April 27 2024

Fotbalistul roman al momentului, curtat de trei granzi: Dortmund, Schalke si Liverpool

alex maxim

Presa germană a scris tot mai des în ultima vreme despre posibilul transfer al lui Alex Maxim de la Stuttgart. Cele mai vehiculate posibile destinaţii pentru român au fost Borussia Dortmund şi Schalke 04, însă englezii s-au îndrăgostit de român şi vor face toate eforturile să îl transfere. Brendan Rodgers crede că mijlocaşul lui Stuttgart s-ar potrivi perfect pentru Liverpool, care are cel mai bun start de sezon din ultimii ani, şi va face tot posibilul să îl transfere în iarnă.

Românul de la Stuttgart a contribuit la nouă goluri în primele nouă etape pentru Stuttgart (4 goluri şi 5 pase decisive), egalând recordul stabilit în urmă cu 17 ani în Bundesliga de bulgarul Krasimir Balakov. Evoluţiile sale au entuziasmat şi toţi îl consideră printre fotbaliştii determinanţi din prima ligă germană. Conştienţi de modul în care a crescut cota lui, oficialii şvabilor i-au fixat un preţ de aproximativ 10-12 milioane, putând face un profit uriaş într-un timp record: în ianuarie au plătit doar 1,5 milioane de euro pentru achiziţionarea sa.

“Brendan Rodgers se interesează de jucătorul de senzaţie al lui Stuttgart, Alexandru Maxim. Românul a intrat deja în atenţia granzilor din Bundesliga, Dortmund şi Schalke dorindu-l, însă englezii speră să îl convingă să semneze în iarnă.

Maxim s-ar potrivi perfect pe Anfield. Este un adevărat număr ’10’, care apare extrem de des la finalizare, fiind în acest moment cel mai important jucător al lui Stuttgart. Ca toţi playmakerii, este extrem de talentat şi este letal atunci când are mingea la picior. Deşi apare rar pe faza de apărare, aceasta fiind principala sa carenţă, tehnica fantastică şi abilitatea de a găsi ‘portiţele’ prin defensivele adverse îl transformă într-o ţintă de lux.”, notează fanatix.com, citat de Prosport.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …