Sunday , April 21 2024

Două avioane Wizz Air s-au ciocnit ușor la sol pe aeroportul din Suceava. VIDEO cu momentul impactului

Două avioane ale companiei Wizz Air s-au ciocnit marți după-amiază pe Aeroportul “Stefan cel Mare” din Suceava, în timpul manevrelor la sol. Avioanele A320 care urmau să opereze în după-amiaza zilei de 14 martie 2023 zborurile din Suceava spre Dortmund și Londra LTN au fost avariate la sol, conform boardingpass.ro. Nu există victime. Zborul spre Dortmund a fost anulat.

Incidentul a avut loc în timp ce unul dintre cele două Airbusuri a fost împins de la poziția de parcare pe calea de rulare a aeroportului sucevean. Astfel, avionul înmatriculat 9H-WBV a lovit ușor cu vârful aripii  stabilizatorul (ampenajul verifical) al Airbusului A320 înmatriculat HA-LWZ.

“Astăzi, 14 Martie 2023, a avut loc un incident de aviație pe platforma de îmbarcare/debarcare a Aeroportului “Ștefan cel Mare” Suceava.
Incidentul a constat in atingerea usoară a două aeronave ale companiei Wizz Air. Pasagerii care urmau să zboare spre Dortmund au fost debarcați în siguranță, înregistrându-se doar pagube materiale”, a informat printr-un comunicat oficial Aeroportul Suceava.

Directorul aeroportului de la Salcea a declarat la Antena 3 că incidentul e posibil să se fi produs dintr-o eroare, fie a celor care dirijau aeronava, fie a pilotului avionului aflat în mișcare. „Aeronavele vor rămâne la sol și se vor urma procedurile legale. Este foarte posibil să fie o eroare a celor care au dirijat aeronava, dar poate fi și vina pilotului”, a declarat directorul aeroportului din Suceava, Ioan Măriuță.

Cei 174 de pasageri pentru Dortmund sunt în aerogara aeroportului și așteptau decizia operatorului aerian care ar urma să trimită un alt avion. „Vor decola cel mai târziu la ora 19:00 spre destinație cu o aeronavă care va fi pusă la dispoziție de către transportator”, a declarat directorul Ioan Măriuța. În acest caz s-a demarat o anchetă –analiză internă, cum a denumit-o directorul aeroportului – pentru a se stabili cauzele incidentului. „Urmează ca mâine dimineață să ajungă la aeroport și inspectorii de la autoritatea de investigare a incidentelor de aviație”, a mai declarat Ioan Măriuța.

Reacția WizzAir: Pasagerii spre Dortmund vor pleca tot marți cu o altă aeronavă

“Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord. Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță. Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene”, se arată în comunicatul remis de reprezentanţii companiei aeriene. (O.S.)

Vezi si

Creștere în județul Suceava a numărului de înșelăciuni pe internet. Polițiștii atrag atenția asupra ”investițiilor” minune în acțiuni și criptomonede

 O analiză efectuată la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava arată că în primele trei …

2 comments

  1. Uite vezi linia aia galbena?
    Aia e pentru un aparat de zbor sa o urmeze cu roata aia din centru fata. Din ce vad eu sunt avioanele ca in parcare la bazar.
    Lasa ca la Romania merge oricum.

  2. Oh no!
    Investitiile facute pentru confidante aeroportului si pasagerilor, respectiv drumul de access si gardul perimetral nu au functionat pentru bagage handler-ul dirijor de avEoane?
    Un prieten intreaba…