Sunday , May 19 2024

Florin Cristescu, indepartat din functia de selectioner al echipei de juniori sub 16 ani a judetului Suceava

N de[i a fost desemnat de c\tre federa]ie `n func]ia de selec]ioner al echipei de juniori sub 16 ani, Florin Cristescu a fost `nlocuit de pe banca tehnic\ de AJF Suceava, `n baza unei `n]elegeri `ntre forul condus de Aurel Daicu, [i patronul clubului privat Sporting Suceava, Dumitru Prichici, cel care s-a oferit s\ sponsorizeze selec]ionata sucevean\ pe parcursul campionatului viitor cu condi]ia ca forma]ia s\ fie antrenat\ de Bogdan Grosu

Telenovela legat\ de `nfiin]area selec]ionatei de juniori sub 16 ani a jude]ului Suceava `[i consum\ `n aceste zile un nou episod.

De[i `n ultimele dou\ luni, conducerea Asocia]iei Jude]ene de Fotbal a tergiversat lucrurile `n privin]a form\rii echipei, invoc=nd lipsa celor 10.000 de euro necesari `nscrierii `n campionat, forul condus de Aurel Daicu a g\sit `n cele din urma fonduri pentru finan]area selec]ionatei prin intermediul omului de afaceri Dumitru Prichici.

Patron al clubului privat, Sporting Suceava, acesta s-a ar\tat dispus s\ suporte cheltuielile legate de participarea echipei `n viitorul sezon, cu condi]ia ca `n func]ia de selec]ioner s\ activeze Bogdan Grosu, actualmente profesor la Facultatea de Educa]ie Fizica [i Sport din cadrul Universit\]ii “Stefan cel Mare”.

Numirea lui Bogdan Grosu la c=rma echipei sucevene `l las\ `ns\ cu buza umflat\ pe Florin Cristescu, cel care se vede astfel `ndepartat abuziv din func]ia de selec]ioner, de[i aceasta i-a fost atribuit\ chiar de Federa]ia Rom=na de Fotbal, `n baza unui examen sus]inut la `nceputul lunii iunie.

Mai mult, `n baza caietului de sarcini pe care l-a primit din partea federa]iei, cea care finan]eaz\ `n propor]ie de 80% proiectul legat de formarea selec]ionatei jude]ene, Florin Cristescu a organizat p=n\ acum trei ac]iuni de selec]ie printre juniorii din jude] `n vederea stabilirii lotului de juc\tori.

Luat prin surprindere de mut\rile f\cute dup\ cortin\ de AJF Suceava, Cristescu s-a adresat ieri Federa]iei Rom=ne de Fotbal pentru a solu]iona problema selec]ionerului de la Suceava. “Eu am discutat cu cei din cadrul departamentului tehnic al federa]iei, am sus]inerea lor, acum r\m=ne de v\zut ce decizie se va lua `n privin]a selectionerului echipei din Suceava. Din punctul meu de vedere, eu mi-am f\cut treaba. Am stabilit lotul de juc\tori, [i l-am transmis mai departe selec]ionerului de zon\ de la Ia[i. Toate acestea `n condi]iile `n care conducerea AJF Suceava nu m-a ajutat cu nici m\c\r un leu, toate cheltuielile legate de organizarea celor trei trialuri de selec]ie fiind suportate din banii mei. Mai mult, cei de la AJF nici m\car nu s-au deranjat s\ m\ anun]e c\ sunt schimbat din func]ie, de[i regulamentul spune c\ numirea selec]ionerului nu intr\ `n atribu]ia lor, ci a federa]iei”, a spus Cristescu.

Selec]ionata de juniori sub 16 ani a jude]ului Suceava va debuta `n campionat pe terenul reprezentativei jude]ului Ia[i, `ntr-un meci programat miercuri, 22 august. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Fotbal. Victorie dramatică pentru FC Botoşani în prima manşă a barajului pentru Superligă

FC Botoşani a obţinut o victorie dramatică, 1-0 (0-0) cu CS Mioveni, vineri seara, pe …