Saturday , May 11 2024

Finala feminina de la Roland Garros: Sofia Kenin – Iga Swiatek

Jucatoarea americana de tenis Sofia Kenin (6 WTA, favorita nr. 4), 21 de ani, va disputa finala probei feminine a turneului de Mare Slem de la Roland Garros cu poloneza de 19 ani Iga Swiatek, revelatia turneului de la Paris.

Joi, in cea de-a doua semifinala, Kenin a invins-o pe cehoaica Petra Kvitova (11 WTA, favorita nr. 7) in doua seturi, 6-4, 7-5.

Americanca a avut nevoie de o ora si 45 de minute pentru a-si adjudeca partida, chiar daca a avut mai multe duble greseli decat adversara sa (3-1), reusind trei asi pe parcursul intalnirii.

In ultimul act Kenin o va infrunta pe poloneza Iga Swiatek (54 WTA), care a trecut de argentinianca Nadia Podoroska (131 WTA) cu 6-2, 6-1, intr-un meci dezechilibrat, care a curs intr-o singura directie.

Swiatek a reusit o mare surpriza in optimi, eliminand-o pe romanca Simona Halep, numarul doi mondial, principala favorita, cu 6-1, 6-2. La doar 19 ani, Swiatek nu depasise optimile de finala la precedentele sale participari in turnee de Mare Slem si in pandemie si-a pus problema sa se lase de tenis si sa exploreze si alte optiuni pentru viitorul ei.

Vezi si

Juniorii III de la CSU Suceava s-au calificat de pe primul loc la turneul final – valoare

Grupa de juniori III de la CSU Suceava s-a calificat de pe primul loc la …