Sunday , May 19 2024

FC Pojorâta câştigă la Piatra Neamţ şi urcă pe locul doi în clasamentul seriei

Liga 3

Echipa antrenată de Dănuţ Mândrilă s-a impus, cu scorul de 2-0, în meciul disputat pe terenul Ceahlăului II, în etapa a IV-a a Ligii a III-a. Bucovinenii au înscris prin Nemeş şi Prundean, iar în urma victoriei de ieri au urcat pe podium în clasamentul seriei întâi. Intr-un alt joc al rundei, Bucovina Rădăuţi a fost spulberată, cu scorul de 1-6, în fieful celor de la Kosarom Paşcani. Păsăilă a marcat golul de onoare

 

FC Pojorâta a început să lege victoriile în Ligii a III-a. Echipa antrenată de Dănuţ Mândrilă a bifat al doilea succes consecutiv în campionat, după ce a câştigat ieri, cu scorul de 2-0, pe terenul Ceahlăului II Piatra Neamţ, într-un meci contând pentru etapa a IV-a.
Oaspeţii s-au acomodat repede la suprafaţa sintetică de sub Pietricica, iar în minutul 9 şi-au trecut în cont şi prima ocazie la poarta nemţeană, la o fază în care Lazăr a reluat peste transversală o minge centrată din corner. Avea să fie semnalul care anunţa primul gol, bucovinenii reuşind să deschidă scorul la jumătatea reprizei întâi, când Nemeş a înscris cu un şut din interiorul careului, după o acţiune iniţiată pe partea dreaptă. Mai mult, oaspeţii şi-au dublat avantajul în minutul 39, când Prundean a urcat în atac şi care a finalizat cu capul o lovitură liberă executată de Cherariu, stabilind scorul pauzei la 0-2.
La un sfert de oră de la reluarea jocului, “roş-albaştrii” puteau duce scorul la proporţii de forfait, dar Dodan a trimis pe lângă ţintă, din cinci metri, o minge pe tavă pusă de acelaşi Nemeş, cel mai activ jucător din partida de ieri. In ultimele minute, Dănuţ Mândrilă şi-a permis să rotească cadrele, a efectuat toate cele patru schimbări, dar elevii să-i n-au mai schimbat nimic pe tabelă. S-a terminat 0-2, FC Pojorâta bifează la Piatra Neamţ prima sa victorie în deplasare în Liga a III-a şi urcă cel puţin pentru o zi pe locul secund în clasamentul seriei întâi.
FC Bucovina Pojorâta: Axinte – Dodan, Neagoe, Prundean, Fortună, Tivodari, Cherariu, Nemeş, Ioniţă, Lazăr, Beleca. Antrenor: Dănuţ Mândrilă. Spre final au mai intrat: Iftimie, Stroia, S. Ilie şi Donose.
Rădăuţenii au pierdut la scor de tenis meciul de la Paşcani
Bucovina Rădăuţi a rămas în schimb fără victorie în mandatul antrenorului Daniel Stoica şi după disputarea etapei a IV-a din Liga a III-a. Mai rău, “galben-albaştrii” au încasat o bătaie zdravănă, scor 1-6, în meciul disputat ieri pe terenul celor de la CS Kosarom Paşcani.
Aflate în mare foame de puncte după startul ratat de campionat, gazdele au început în trombă, reuşind să deschidă scorul încă din minutul 4, când Maftei a înscris în urma unei gafe a defensivei sucevene. Au urmat apoi alte cinci minute de coşmar pentru Butnariu. Stan a incurcat mai întâi porţile şi şi-a înscris un autogol, Maftei a realizat apoi hattrickul, iar la jumătatea primei reprize, păşcănenii conduceau cu un neverosimil 4-0. De partea cealaltă, rădăuţenii s-au trezit din pumni abia în minutul 44, când Păsăilă a redus din dife-renţă, după ce a finalizat din şapte metri o centrare trimisă de Sabie.
Gazdele şi-au refăcut ecartul de patru lungimi la jumătatea reprizei secunde, după ce nou-intratul Viorica a expediat mingea sub transversală cu un şut de la 25 de metri. Nemţeanu a încheiat setul la 6-1 cu patru minute înainte de final, cu o execuţie din gura porţii.
Bucovina Rădăuţi: Butnariu – Viu, Hrimiuc, Alupei, Popa, Stan, Popescu, Păsăilă, Zaremba, Pamparău, Sabie. Antrenor: Daniel Stoica. Au mai intrat: C. Ciurlă, Sfârnaciuc, Botuşan şi Balici.
Rezultatele etapei a IV-a:
FCM Dorohoi – CSM Moineşti 2-0
Ceahlăul II – FC Bucovina Pojorâta 0-2
Petrotub Roman – Cetatea Târgu Neamţ 1-0
Kosarom Paşcani – Bucovina Rădăuţi 6-1
Stiinţa Miroslava – Aerostar Bacău (astăzi)
Sporting Suceava a stat în această rundă.
(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Victorie dramatică pentru FC Botoşani în prima manşă a barajului pentru Superligă

FC Botoşani a obţinut o victorie dramatică, 1-0 (0-0) cu CS Mioveni, vineri seara, pe …