Thursday , May 2 2024

FC Barcelona castiga Liga Campionilor pentru a cincea oara

barcelona

FC Barcelona a castigat, sambata seara, finala Ligii Campionilor, dupa ce a invins Juventus Torino, scor 3-1, la capatul unui meci superb.

Finala de la Berlin a inceput in forta, iar catalanii au marcat inca de la prima faza de poarta, in minutul 4, cand Rakitici a punctat cu un sut plasat din centrul careului.

Catalanii au cerut apoi penalti in minutul 8, pentru un presupus hent al lui Lichsteiner, insa arbitrul a lasat jocul sa continue.

Chiar si asa, Barcelona a dominat categoric prima parte, atat ca posesie cat si ca ocazii de gol la poarta lui Gigi Buffon.

Dani Alves, cu un sut puternic in minutul 14, si Suarez, cu un sut ce a trimis mingea milimetric pe langa poarta in minutul 40, au fost aproape de gol, in timp ce Juventus nu a contat in prima parte.

Lucrurile s-au schimbat insa dupa pauza, iar Juventus a reusit sa egaleze la zece minute de la reluarea jocului.

Antonio Morata a adus bucuria in randul italienilor cu un sut din fata portii, dupa ce Ter Stegen scosese in prealabil la un sut foarte bun al lui Carlitos Tevez.

Barcelona a avut nevoie de cateva minute sa-si revina dupa primirea golului, insa a fost salvata de o actiune personala a lui Messi, finalizata cu un sut respins gresit de Buffon pana la Luis Suarez, care a facut 2-1 in minutul 68.

Catalanii au mai introdus mingea o data in plasa peste doar trei minute, prin Neymar, dar reusita a fost anulata pentru un presupus hent. Brazilianul a lovit mingea cu capul, iar aceasta i-a lovit mana si apoi a intrat in plasa.

Gruparea lui Luis Enrique si-a conservat apoi excelent avantajul pana la final, iar in prelungiri a mai punctat o data pe contraatac, la ultima faza, prin Neymar, si a castigat astfel a cincea Liga a Campionilor din istorie. Pe de alta parte, Juventus ramane doar cu doua trofee in palmares dupa ce a pierdut a sasea finala.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …