Monday , April 29 2024

Echipa locală de rugby nu mai are bani să participe în competiţii

Rugby. Vlad

CSM Bucovina ar trebui să joace mâine, pe terenul Unirea, în compania celor de la CS Năvodari, în prima etapă din cadrul play-out-ului Divizie Naţionale de rugby, dar antrenorul Constantin Vlad a anunţat că gruparea suceveană nu are bani pentru organizarea acestui meci. “Până la urmă cred că o să strângem noi, foştii rugbişti, banii necesari pentru organizarea acestui meci”, a precizat Vlad. Până în prezent, echipa locală de rugby a încasat doar 20% din bugetul alocat de municipalitate pe anul în curs

Echipa locală de rugby a ajuns într-o situaţie critică şi riscă să nu poată participa în turneul play-off din cadrul Diviziei Naţionale. CSM Bucovina Suceava urmează să primească mâine, cu începere de la ora 10.00, pe terenul bazei sportive Unirea, replica celor de la CS Năvodari, dar antrenorul Constantin Vlad nu ştiu încă cum vor fi suportate cheltuielile de organizare a acestui meci, în condiţiile în care echipa de rugby nu dispute momentan de niciun ban în conturi.
“Sâmbătă ar trebui să începem turneul play-out, dar am anunţat toate instituţiile că nu mai avem bani pentru participarea în competiţii. Tot ni s-a promis că vom fi ajutaţi, dar până la urmă cred că o să strângem noi, foştii rugbişti, banii necesari pentru organizarea acestui meci. Noroc că jucăm în prima etapă acasă”, a declarat Constantin Vlad.
Echipa locală de rugby a supravieţuit în primele cinci luni ale acestui an prin sprijinul primit de la CSM Suceava, iar din luna iunie şi până în prezent a încasat de la Primărie doar 40.000 de lei din cei 200.000 de lei alocaţi în 2013. “Nu cred că-i vorba de rea intenţie. Stiu că sunt probleme cu banii în toate ramurile sportive, dar am primit foarte puţin de la începutul anului şi este foarte greu să ne desfăşurăm activitatea în aceste condiiţii. Recent am împlinit 50 de ani de activatate a rugbyului în Suceava. Am mai traversat momente grele, dar speram să nu mai ajung vreodată în situaţia asta”, a spus antrenorul Vlad.
Tehnicianul sucevean se aşteaptă la un meci dificil în compania celor de la CS Năvodari. “E un meci dificil, dar nu vom întâlni o echipă care să nu poate fi bătută”, a precizat tehnicianul echipei locale de rugby.
In sezonul regulat, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile. CSM Bucovina a caştigat la Suceava, cu scorul de 29-28, iar CS Năvodari s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 22-14.
Programul echipei sucevene în play-out:
Etapa I (31 august):
CSM Bucovina – CS Năvodari
Etapa a II-a (7 septembrie):
CSM Bucovina – CSU Arad
Etapa a III-a (15 septembrie):
RCM Galaţi – CSM Bucovina
Etapa a IV-a (22 septembrie):
CS Năvodari – CSM Bucovina
Etapa a V-a (29 septembrie):
CSU Arad – CSM Bucovina
Etapa a VI-a (5 octombrie):
CSM Bucovina – RCM Galaţi

Cele patru echipe vor pleca de la zero în turneul play-out, la finalul căruia ultimele două clasate vor retrograda în Divizia A. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …