Sunday , April 28 2024

Echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea la Jocurile Olimpice. Prima absenta după 48 de ani

ponor

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat, duminică noapte, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, fiind clasata pe locul 5, în condiţiile în care doar primele patru clasate ajung la Olimpiadă.

România a deschis competiţia de duminică şi a încheiat cu un punctaj total de 216,569 puncte, cu care ocupă locul 5 după primele trei subdiviziuni, în urma Braziliei (226,477), Germaniei (223,997), Australiei (218,428), Elveţiei (218,336) şi înaintea Coreei de Sud (202,428).

În condiţiile în care doar primele patru clasate obţin calificarea la Jocurile Olimpice din Brazilia, România ratează participarea la Rio. În ultima subdiviziune a turneului preolimpic vor mai evolua Belgia şi Franţa, iar în urma rezultatelor acestora se va stabili clasamentul final al turneului preolimpic.

Singura tricoloră care a evoluat la patru aparate este Diana Bulimar, care a încheiat cu un punctaj total de 53,940. În urma ratării calificării cu echipa la JO de la Rio şi a clasării pe locurile 5-8 la turneul preolimpic, România are dreptul să trimită la Olimpiadă o singură gimnastă, care va fi nominalizată de FRG.

 

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …