Friday , April 26 2024

După un meci dramatic, sucevenii s-au întors cu un punct din Giuleşti

Rapid CFR Suceava a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat aseară pe terenul celor de la Rapid Bucureşti. Sucevenii au condus la pauză prin autogolul lui Kuşnir, giuleştenii egalând în minutul 72, prin Martin. Bucureştenii au ratat două lovituri de la 11 metri în ultimul sfert de oră şi au încheiat întâlnirea cu două eliminări, una pe gazon şi alta de pe bancă. In urma remizei de aseară, cele două echipe sunt la egalitate de puncte în fruntea clasamentului seriei întâi

 Liga2. Rapid - Suceava [800x600]

Rapid CFR Suceava a obţinut un punct nesperat în Giuleşti, după ce a remizat aseară, scor 1-1, pe terenul liderului la zi al clasamentului seriei întâi din Liga a II-a, Rapid Bucureşti, într-o partidă ce a avut de toate: două goluri, două penalty-uri ratate, o bară şi două eliminări.

Cu camerele televiziunilor aţintite asupra lor, “ceferiştii” au început fără trac întâlnirea cu principala favorită la promovare, Aeroaiei trăgând primul semnal de alarmă la poarta giuleşteană în minutul 10.

Deschiderea scorului a venit în minutul 13, când Semeghin a executat o lovitură liberă din banda stângă, iar Kusnir a deviat mingea cu tibia, în propria poartă, pentru 1-0 în favoarea formaţiei sucevene.

Fără nicio replică din partea trupei antrenate de Dan Alexa, lipsită de orice idee de joc în ofensivă, “ceferiştii” au trecut pe lângă golul doi la jumătatea primei repriză, când portarul Romero a fost salvat de bară la o lovitură liberă din marginea careului bătută de acelaşi Semeghin.

Sumanariu, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a trecut la rândul lui pe lângă gol în minutul 38, mingea din lovitură liberă trimisă de mijlocaşul sucevean fiind respinsă de sub transversală de Romero.

Finalul primei reprize a consemnat eliminarea lui Dan Alexa, antrenorul giuleştenilor fiind trimis în tribune de către centralul Iulian Călin după ce a pătruns pe gazon şi a lovit o minge aflată încă în joc.

Gazdele au riscat la pauză, au mai introdus un atacant, dar primele ocazii ale reprizei secunde au aparţinut tot sucevenilor, Enciu ratând în două rânduri ţinta din poziţii execelente. Giuleştenii au replicat prin două ocazii ale lui Tudoran, care mai întâi a fost blocat de Enciu, iar mai apoi a tras în plasa laterală după o pătrundere în careul lui Niga.

Cu galeria pe faza de atac, bucureştenii au reuşit egalarea în minutul 72, când Tudoran a centrat de pe partea stângă, iar Martin i-a luat prim-planul lui Sorin Ciobanu şi a înscris cu o lovitură plasată de cap.

Mai mult, peste doar cinci minute, gazdele puteau trece în avantaj. Nou-intratul Dănilă a făcut o alunecare imprudentă în careu asupra lui Trandu, arbitrul a dictat penalty, dar acealaşi mijlocaş giuleştean nu l-a putut păcăli pe Toma Niga, care a ghicit colţul şi a respins în lateral.

Sarjele gazdelor s-au mai potolit odată cu minutul 83, când Josl a văzut direct cartonaşul roşu după o intrare cu talpa asupra lui Vrabie.

In ciuda inferiorităţii numerice de pe teren, echipa condusă de Dan Alexa putea păstra toate cele trei puncte în Giuleşti în minutele de prelungire. Niga s-a opus mai întâi golului în minutul 90+1, respingând mingea de sub transversală la un şut frumos trimis de Tudoran. In minutul 90+3, întreaga apărare suceveană şi-a pus mâinile în cap, după ce Enciu a avut o intervenţie de volei în propriu careu, iar centralul Iulian Călin a indicat din nou penalty pentru gazde. Nou-intratul Luque şi-a aşezat mingea pe punctul cu var de la 11 metri, dar execuţia mijlocaşului spaniol a trecut mult peste poartă.

Rapid Bucureşti – Rapid Suceava s-a terminat 1-1, iar Semeghin, Bălan şi compania demonstrează că se pot implica în lupta pentru promovare. Cel puţin după jocul arătat în prima repriză în Giuleşti.

Rapid Bucureşti: Romero – Kusnir, Robuste, Grassi, Josl – C. Raiciu (’46 Cioablă), Moke, Trandu – I. Popa (’30 Martin), Embalo (’69 Luque), Tudoran. Antrenor: Dan Alexa.

Rapid Suceava: Niga – D. Bălan, S. Ciobanu, Ferariu, Semeghin – Golofca, Aeroaiei (’67 Dănilă), Sumanariu (’55 Sfrijan), Vrabie – M. Negru (’71 Onciu), M. Enciu. Antrenor: Bogdan Tudoreanu. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …