Friday , April 26 2024

Donație făcută de canotorii români Crucii Roșii Suceava

2.635 de lei este suma strânsă în urma licitației inițiată pe pagina de facebook a Federației Române de Canotaj. “Le sunt recunoscătoare colegilor mei care s-au mobilizat imediat ce mi-au auzit ideea, dar și oamenilor care au răspuns pozitiv inițiativei noastre”, a spus suceveanca Ionela Cozmiuc, inițiatoarea licitației

Banii obținuți din licitarea trofeelor și obiectelor personale ale canotorilor români au fost donați în contul Crucii Roșii Suceava pentru lupta contra COVID-19, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

“Sportivii din lotul național de canotaj al României și-au unit forțele și au organizat o licitație caritabilă online, pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Canotaj. Au strâns 2.635 de lei, iar toți banii au fost donați către Crucea Roșie Suceava, în lupta contra COVID-19″, se menționează în comunicatul citat.

Printre obiectele care au fost vândute la licitație se numără două fotografii 50 X 70 realizate de Sergiu Bejan în inima Bucovinei, o mascotă primită de Ionela Cozmiuc în anul 2017, la Sarasota (SUA), atunci când a câștigat pentru prima dată titlul mondial la dublu vâsle categorie ușoară seniori, un trofeu obținut de Florin Lehaci la Regata Internațională de lungă distanță D’Inverno Sul Po (Italia), o distincție a Mariei Tivodariu primită la Gala Canotajului Românesc 2019, după ce a obținut medalia de argint la Campionatele Europene de la Lucerna (Elveția) și două mascote primite de Marius Cozmiuc la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Inițiativa i-a aparținut sucevencei Ionela Cozmiuc, dublă campioană mondială la dublu vâsle categorie ușoară seniori. Cu sumele donate se vor cumpăra ventilatoare pulmonare si echipamente vitale pentru secțiile de Terapie Intensivă, precum și consumabile și echipamente necesare pentru lupta împotriva COVID-19.

“Sunt extrem de bucuroasă că am putut să ajutăm. Le sunt recunoscătoare colegilor mei care s-au mobilizat imediat ce mi-au auzit ideea, dar și oamenilor care au răspuns pozitiv inițiativei noastre și au licitat pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Canotaj. Toți banii obținuți în urma licitațiilor au fost donați direct în contul Crucii Roșii Suceava. Suceava, orașul pe care îl iubesc, în care am ales să locuiesc și căruia i-am dus numele peste tot în această lume. Dar care, din păcate, suferă în aceste momente din cauza pandemiei. Mulțumesc din suflet tuturor”, a declarat canotoarea suceveană Ionela Cozmiuc.

N Elisabeta Lipă: “Suceava este greu încercată, iar orice ajutor, cât de mic, este binevenit”

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, care a donat un tricou cu emblema FRC și autograf, a afirmat la rândul ei: “Aplaud inițiativa sportivilor de a pune umărul, așa cum pot, în lupta contra COVID-19. Suceava este greu încercată în această perioadă, iar orice ajutor, cât de mic, este binevenit. Îmi crește sufletul să știu că sportivii nu sunt doar muncitori, ambițioși și determinați, ci și oameni cu suflet mare. Felicitări pentru felul în care s-au mobilizat și i-au impulsionat și pe alții să ajute”. (D.C.)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …