Friday , April 26 2024

Dinamo, blat in Champions League? Vasile Turcu, audiat la DNA

turcu

Fostul actionar al celor de la Dinamo, Vasile Turcu, a fost audiat marti dimineata la DNA.

Omul de afaceri trebuie sa le explice procurorilor anticoruptie ce s-a intamplat in toamna anului 2007, la meciul dintre Dinamo si Lazio, din preliminariile Champions League.

Directia Nationala Anticoruptie a deschis un dosar penal in acest caz dupa ce in presa au aparut mai multe informatii referitoare la un posibil blat facut de formatia “ros-alba” in Liga Campionilor.

Vasile Turcu, in acea perioada actionar al lui Dinamo, a declarat, imediat dupa demararea anchetei, ca sustine demersul procurorilor si ca spera sa afle adevarul.

Dinamo Bucuresti a fost foarte aproape de a evolua in grupele Champions League in sezonul 2007/2008.

In ultimul tur preliminar, “cainii” au intalnit gruparea italiana Lazio Roma. A fost 1-1 in prima partida, de pe “Stadio Olimpico”, pentru ca “biancocelestii” sa obtina calificarea la Bucuresti.

Intalnirea disputata pe fostul stadion “Lia Manoliu” a fost una ciudata, cu Dinamo conducand la pauza cu scorul de 1-0 si incasand 3 goluri in partea secunda.

Procurorii suspecteaza ca bucurestenii au pierdut intentionat meciul, primind o suma importanta de bani din partea italienilor mascata in transferul lui Radu Stefan, cumparat de Lazio de la Dinamo doar sase luni mai tarziu.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …