Monday , April 29 2024

Daniel Stanciuc a marcat patru goluri în meciul său de debut la Campionatul European

 “Scorul final (n.r. 24-31) nu reflectă realitatea din teren”, a declarat handbalistul sucevean după înfrângerea cu Austria

La doar 19 ani, suceveanul Daniel Stanciuc a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei naționale de handbal masculin a României în meciul său de debut la Campionatul European din Germania.

Stanciuc a marcat patru goluri și a obținut o aruncare de la 7 metri, însă România a pierdut în final, în fața Austriei, cu 24-31, scor care, în opinia handbalistului sucevean, nu reflectă realitatea din teren.

“E greu să îmi găsesc cuvintele acum. E dezamăgitor pentru că scorul final nu reflectă realitatea din teren. Am avut o primă repriză foarte bună, însă diferența a făcut-o acea perioadă din partea secundă în care nu am marcat. Apoi am alergat după egalare, însă împotriva unor astfel de adversari e foarte greu”, a spus el.

“Din păcate nu e prima oară când se întâmplă să ratăm atât. Am observat și în meciurile de pregătire că avem o scurtă perioadă în care se întâmplă ceva. Nu știu, poate suntem obosiți și nu mai gândim cum ar trebui, nu mai suntem echilibrați și se întâmplă ceea ce se întâmplă. E frustrant pentru că suntem aproape. Nu am simțit azi că adversarii au fost peste noi”, a adăugat Stanciuc.

Handbalistul în vârstă de 19 ani a menționat că acest meci de debut la un Campionat European reprezintă doar începutul.

“Pentru mulți dintre noi a fost debutul la un Campionat European și avem de învățat din el. Cu siguranță ne-am fi dorit altceva, acum încercăm să o luăm meci cu meci. Pentru mine să joc la 19 ani aici înseamnă totul, dar în același timp nu înseamnă nimic. E doar începutul, mai am foarte mult de muncă. Nu mai vreau să venim aici ca outsideri, vreau să fim o echipă care se poate bate cu oricine”, a explicat Stanciuc.

În următoarele partide, România urma să întâlnească aseară Spania, iar mâine va înfrunta Croația.

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorți a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11. (D.C.)

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …