Wednesday , May 1 2024

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, 60 de băieți și 27 de fete. Au reușit să obțină, în final, 181 de puncte și s-au clasat pe primul loc. Olimpiada Sportului Militar Liceal este organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării și aduce față în față competitori din cele cinci colegii naționale militare din țară.

Olimpiada Sportului Militar Liceal a avut loc în perioada 12-17 aprilie a.c., fiind găzduită de Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova. Lotul sportiv al Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” a avut o prestație deosebită, obținând cel mai mare punctaj și Cupa competiției. Acest rezultat a venit ca o încununare a eforturilor elevilor, profesorilor și instructorilor militari în anul în care colegiul sărbătorește centenarul.

Competiția a aliniat la Start loturile sportive ale colegiilor naționale militare din țară – CNM ”Tudor Vladimirescu”, CNM ”Dimitrie Cantemir”, CNM ”Mihai Viteazul”, CNM ”Alexandru Ioan Cuza” și CNM ”Ştefan cel Mare”. La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, 60 de băieți și 27 de fete. Au reușit să obțină, în final, 181 de puncte și s-au clasat pe primul loc.

”Au muncit și au reușit să iasă învingători. Acest lucru este evidențiat prin rezultatele dobândite atât în cadrul echipei, cât și la individual, arătând pregătirea realizată de către sportivi la disciplinele: atletism, cros, tenis de masă, baschet, handbal, volei (masculin și feminin). Prin cumularea rezultatelor din această etapă, cunoscută și sub denumirea de <Spartachiada mare>, cu cele de la prima etapă – <Spartachiada Mică>, Colegiul Național Militar <Ştefan cel Mare> a obținut locul I în clasamentul general și trofeul a revenit în Cetatea lui Ştefan. Elevii ștefăniști au arătat pe tot parcursul acestor zile motivație, ambiție, maximă concentrare și mult efort, obținând rezultate remarcabile care i-au clasat pe primele poziții, sub îndrumarea domnilor profesori Romică Drehluță, Irina Popescu, col(r) Vasile Blanariu, lt.col.(r) Florian Băcanu, locotenent Relu Ifrim, plutonieri major Lucian Huțuleac, maior Daniel Galben și sergent Sebastian Moldovan”, a transmis conducerea colegiului câmpulungean.

Clasament general:

Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” – Locul I și Cupa competiției

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” – locul al II-lea

Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” – locul al III-lea

Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” – locul IV

Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” – locul V

Rezultate pe echipe în etapa a II-a a olimpiadei:

Volei masculin – locul I

Volei feminin – locul I

Tenis de masă – locul I

Cros – locul I

Atletism – locul al II-lea

Handbal – locul al II-lea

Baschet – locul IV

Rezultate pe echipe în prima etapă a olimpiadei:

Minifotbal – locul I

Tir – locul I

Şah – locul al III-lea

Triatlon – locul al III-lea

Orientare – locul IV

Olimpiada Sportului Militar Liceal este organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării și aduce față în față competitori din cele cinci colegii naționale militare din țară.

Competiția este organizată în două etape, iar în urma rezultatelor obținute, atât la individual, cât și în echipă, se face un cumul de puncte și se stabilește clasamentul general. (O. NUȚU)

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …