Monday , April 29 2024

CSU Suceava a început pregătirile de iarnă cu 17 jucători

De la reunirea lotului au lipsit motivat șase jucători plecați cu naționala de tineret a României într-un turneu în Egipt

CSU Suceava s-a reunit luni seară, în sala Liceului cu Program Sportiv, în vederea începerii pregătirilor pentru partea secundă a Ligii Naționale la handbal masculin.

La primul antrenament din acest an, sub comanda lui Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei s-au prezentat 17 jucători.

“Băieții au meritat această vacanță, în care s-au deconectat după un an 2023 plin de meciuri grele. Avem un punctaj destul de bun după prima parte acestui campionat și suntem la mâna noastră pentru a ne îndeplini obiectivul și în acest sezon”, a declarat antrenorul Bogdan Şoldănescu, care își dorește încă 15 puncte în ultimele 12 etape de campionat. “Mi-aș mai dori încă cinci victorii. Ne stă în putință să realizăm acest lucru, dar trebuie să fim lucizi pe parcursul returului pentru că niciun meci nu este câștigat dinainte”, a precizat antrenorul principal al universitarilor.

“Abia aștept să intrăm în meciuri și îmi doresc din tot sufletul să terminăm campionatul între primele opt echipe. Dacă nu vom reuși, nu va fi însă o tragedie. Va fi o cărămidă pusă pentru sezonul viitor”, a adăugat veteranul lotului sucevean, Răzvan Gavriloaia, care,recunoaște că, la 40 de ani, se motivează tot mai greu la antrenamente.

 Şase universitari sunt plecați cu naționala de tineret în Egipt

Şase jucători au lipsit motivat de la reunirea universitarilor, este vorba despre portarul Dragoș Podovei, extrema stânga Cătălin Zarițchi, extrema dreapta Sorin Grigore, centrul Bogdan Niculaie, pivotul Alexandru Focșăneanu și interul dreapta Codrin Radu.

Aceștia au plecat astăzi în Egipt, pentru un turneu în cadrul căruia vor disputa trei meciuri de pregătire cu Ungaria, Egipt I și Egipt II.

 Au patru meciuri amicale până la reluarea campionatului

Echipa antrenată de Bogdan Şoldănescu va susține patru amicale până la reluarea campionatului, două cu ucrainenii Motor Zaporojie (19 și 20 ianuarie), unul cu CSM Bacău (24 ianuarie) și unul cu echipa de tineret a clubului (27 ianuarie).

Clasată pe locul 9 în Liga Națională, CSU Suceava va disputa primul meci oficial din 2024 pe 3 februarie, când va primi vizita formației Universitatea Cluj. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …