Thursday , February 2 2023

CSU din Suceava a intrat în vacanță până pe 5 ianuarie

Echipa locală de handbal a încheiat anul pe locul 11 în clasamentul Ligii Naționale, unul ce duce la baraj. “E binevenită această vacanță pentru băieți. Psihicul lor este la pământ după ce s-au pierdut atâtea meciuri la limită, uneori chiar pe nedrept”, a precizat antrenorul Petru Ghervan.

CSU din Suceava a intrat în vacanța de iarnă din postura de ocupantă a locului 11 în clasamentul Ligii Naționale la handbal masculin, unul de baraj.

Echipa antrenată de Petru Ghervan a obținut patru victorii în 15 etape și a pierdut cinci meciuri la o diferență de un singur gol. “E binevenită această vacanță pentru băieți. Au apărut frustrări foarte mari în rândul lor. Psihicul jucătorilor este la pământ după ce s-au pierdut atâtea meciuri la limită, uneori chiar pe nedrept”, a declarat antrenorul universitarilor.

Petru Ghervan a precizat că echipa locală de handbal va relua pregătirile pe data de 5 ianuarie: „Am fi vrut să plecăm pentru o săptămînă la Vatra Dornei unde sunt condiții foarte bune, dar nu avem timpul necesar. În plus, la Vatra Dornei nu putem chema adversari cu care eventual să facem amicale. Sala de acolo este încă în condiții improprii pentru a organiza un joc de handbal la nivel de seniori. În concluzie, nu facem niciun cantonament. După revenirea din vacanță, în prima parte vom face pregătire fizică generală la Suceava. Aici există condiții pentru a rezolva obiectivele de pregătire”.

Liga Națională la handbal masculin se va relua la începutul lunii februarie, când CSU din Suceava va primi vizita vecinei de clasament, Politehnica Timișoara.

La finalul sezonului ultimele două clasate vor retrograda direct în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la barajul pentru menținerea în Liga Națională. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava participă cu grupa de juniori II la Cupa Fulgilor de Nea

Tinerii handbaliști antrenați de Ioan Tcaciuc au fost repartizați în Grupa A, alături de LPS …