Friday , April 26 2024

Cristi Chivu s-a retras de la naţională

Cristian Chivu s-a retras de la echipa naţională de fotbal, potrivit FRF. Căpitanul tricolorilor a jucat în 75 de meciuri pentru naţională, iar la Inter Milano este titular, având un salariu de circa 5 milioane de euro pe an. În acest an, a avut perioade tulburi, intrând în conflict cu fanii milanezi, dar şi cu antrenorii de la Inter.

Vineri seara târziu, Federaţia Română de Fotbal a primit scrisoarea de retragere din echipa naţională a României a căpitanului acesteia, Cristian Chivu, decizie care intră în vigoare imediat, drept care el nu va fi prezent la proximul joc oficial, cel contra Bosniei-Herţegovina, programat, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din Bucureşti, în ziua de 3 iunie a.c., de la ora 21.00, în cadrul preliminariilor EURO 2012, se precizează într-un comunicat al FRF.

Născut la 26 octombrie 1980, la Reşiţa, Cristi a apărat prima oară culorile reprezentativei noastre cu aproape 12 ani în urmă, mai precis la 18 august 1999, cu ocazia jocului amical Cipru – România 2-2. Ultimul său joc în naţională a fost tot un amical, Italia – România 1-1, la Klagenfurt, pe 17 noiembrie 2010.

De atunci, Chivu a strâns 75 de jocuri ca tricolor, înscriind trei goluri, cariera sa la echipa naţională incluzând şi participarea la două turnee finale ale Campionatului European, în 2000 (când ne-am calificat în sferturile de finală) şi 2008.

Chivu este unul dintre cei mai galonaţi fotbalişti români. La 19 ani a făcut pasul de la Universitatea Craiova la formaţia olandeză Ajax Amsterdam şi a ştiut să se facă respectat, devenind căpitanul echipei.

La echipa naţională şi-a început aventura în 1999, la Under 20, iar de acolo a făcut repede pasul către echipa mare. A jucat la Euro 2000 (unde a şi înscris contra Angliei) şi Euro 2008.

Federaţia Română de Fotbal, staff-ul tehnic al reprezentativei şi, suntem convinşi, toţi suporterii naţionalei îi mulţumesc lui Cristi pentru tot ceea ce a făcut în calitate de component al echipei reprezentative şi de căpitan al acesteia, dorindu-i sănătate şi succes atât ca jucător, cât şi în perioada ce va veni după abandonarea carierei de fotbalist.

Cei de la federaţie nu au fost surprinşi de scrisoarea deschisă trimisă de Chivu vineri seară şi postată pe siteul FRF azi-noapte. Directorul general Ionuţ Lupescu a fost cel care a confirmat pentru GSP.ro că intenţia de retragere este mai veche la căpitanul tricolorilor, iar accidentările din ultima vreme l-au făcut să se decidă.

“Acum două săptămîni Răzvan a vorbit cu Cristi, iar jucătorul a spus că doreşte să se dedice doar echipei de club pentru că nu mai face faţă din punct de vedere fizic pe mai multe fronturi. Selecţionerul a încercat în mai multe discuţii să-l facă să se răzgîndească şi rămăsese să se mai gîndească. Şi abia apoi să dea un răspuns final”, a spus oficialul FRF.

“Din păcate, decizia sa este aceea de a se retrage. Mie nu-mi rămîne decît să-i mulţumesc lui Cristi pentru tot ce a făcut la echipa naţională şi pentru fotbalul românesc în general. Rar găseşti un caracter cum este el, iar lumea ar trebui să-l înţeleagă. Chiar dacă nu ne convine ce a hotărît acum”, a încheiat Ionuţ Lupescu. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …