Friday , April 26 2024

Buhăcianu: “Nu ne dorim ca vreunul dintre noi să ajungă la spital. Nu cred că la Suceava mai este cineva în siguranță”

A declarat fotbalistul sucevean, autoizolat în aceste zile acasă, la Vatra Dornei, alături de familie. “Prevenția este cea mai bună armă în astfel de cazuri. Trăim doar cu speranța că vom rămâne cu toții sănătoși”, a mai spus Buhăcianu

????????????????????????????????????

Printre sportivii suceveni afectați în această perioadă de pandemia de coronavirus se numără și fotbalistul Vali Buhăcianu. Atacantul în vârstă de 26 de ani s-a autoizolat de câteva zile acasă, la Vatra Dornei, unde încearcă pe cât posibil să-și păstreze forma care l-a ajutat să devină al doilea golgheter al Ligii a II-a, cu 13 goluri marcate până acum pentru liderul UTA.

„Este o situație pe care nu credeam că o s-o trăiesc. În loc să fiu la Arad și să continuăm cu toții ceea ce am început atât de bine în acest sezon și în acest an, stăm închiși în case și ne pregătim cum putem. Pot spune că sunt printre norocoși atâta timp cât stau la casă și într-o zonă cu aer curat, însă îmi lipșește mult fotbalul. Am respectat programul preparatorului nostru fizic, acum ne pregătim cu toții simultan și, chiar dacă ne vedem sau ne auzim zilnic prin video call sau mesaje, nu e același lucru. Am și o bandă de alergat pe care o folosesc destul de des, mai ating și mingea alături de fratele și nepoțelul meu, sper doar ca această perioadă să treacă cât mai repede fără să ne ieșim prea mult din formă, cu atât mai mult cu cât muncisem atât de bine în iarnă, la Arad și în Antalya”, a spus Buhăcianu pentru Sport Arad.

Vali Buhăcianu este preventiv când vine vorba de părăsirea domiciliului, mai ales că, la puțin peste 100 de kilometri de Vatra Dornei, la Spitalul Județean Suceava, este cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din România. “Nu ne dorim ca vreunul dintre noi să ajungă la spital. Nu cred că la Suceava mai este cineva în siguranță”, a afirmat vârful celor de la UTA.

„Nu prea merg eu la cumpărături, ci ceilalți membrii mai tineri ai familiei, dar și ei se protejează cu măști, mănuși și dezinfectăm totul. Asta chiar dacă aici, la Vatra Dornei, a fost confirmat un singur caz cu vreo două săptămâni în urmă, dar, pe de altă parte, sunt și persoane care s-au întors recent din străinătate. În general, acestea sunt responsabile, au rămas în carantină, dar nu știu dacă e valabil chiar la toată lumea și tocmai de aceea trebuie să fim vigilenți. Nu ne dorim ca vreunul dintre noi să ajungă la spital și încă departe, la Iași, căci nu cred că la Suceava mai este cineva în siguranță. Prevenția este cea mai bună armă în astfel de cazuri și nici atunci nu poți fi sigur 100% de nimic. Trăim doar cu speranța că vom rămâne cu toții sănătoși și aici mă refer și la cealaltă familie a mea, de la UTA”, mai spus atacantul dornean.

Până să ajungă la UTA, în vara anului trecut, Vali Buhăcianu a mai evoluat pentru formațiile Dorna Vatra Dornei, Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui, Ştiința Miroslava și Aerostar Bacău. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …