Thursday , May 2 2024

Blestemul unui joc care a distrus carierele unor mari fotbalisti

In Statele Unite ale Americii, un joc pe televizor a reusit sa distruga o groaza de jucatori extraordinari.

“Blestemul Madden” a devenit celebru din 1999 si pana astazi, cand dupa fiecare editie a jocului pusa in vanzare, jucatorul de pe coperta a avut un an de cosmar.

Unii s-au retras, altii s-au accidentat grav, iar cativa au avut sezoane dezastruoase.

In 1999, Garrison Hearst a aparut pe coperta jocului Madden. La cateva luni dupa aparitie, si-a rupt piciorul si a stat doua sezoane pe bara.

Pe fundasul imaginii Madden 2000 apare Sanders, care s-a retras surprinzator chiar in acel sezon. In 2001 Eddie George a aparut pe coperta si a avut cel mai prost sezon din cariera.

In 2002, Daunte Culpepper a suferit un accident groaznic la genunchi dupa ce a devenit imaginea Madden.

In 2003, Marshall Faulk a avut un sezon extrem de slab, apoi s-a accidentat la genunchi si in 2005 a anuntat ca se retrage.

Michael Vick a aparut in 2004 pe coperta, cateva saptamani mai tarziu s-a accidentat. La fel a patit si Ray Lewis in 2005. In 2006, Donovan McNabb s-a accidentat la menisc dupa ce a aparut pe coperta Madden.

In 2007, Shaun Alexander s-a accidentat la picior dupa ce a devenit imaginea jocului, Vince Young si-a rupt piciorul in 2008, in 2009 Brett Favre a avut un sezon dezastruos din cauza mai multor accidentari, in 2010 Larry Fitzgerald si Troy Polamalu au aparut impreuna… unul si-a rupt piciorul, altul a jucat prost, iar in 2011 Peyton Hillis s-a accidentat de doua ori inainte de startul sezonului. (sport.ro)

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …