Friday , April 26 2024

Banii pentru fotbal, impartiti in trei zari

N divizionara a treia Rapid CFR, grupele de juniori ale clubului Sporting [i funda]ia Domo, organizatoarea Cupei Bugetarilor, vor `mp\r]i `n acest an cei 500.000 de lei aloca]i de municipalitate pentru sus]inerea activit\]ilor fotbalistice din Suceava n CS Universitatea a c=[tigat de la “prima strigare” `ntreaga suma de un milion de lei destina]i handbalului, prima tran[\ de bani urm=nd s\ ajung\ `n visteria “studen]ilor” la sfr=[itul lunii martie

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anun]at ieri, `n cadrul unei conferin]e de pres\, care sunt primele ramuri sportive care vor primi `n acest an finan]\ri nerambursabile din fondurile publice.
Astfel, `n urma selec]iei de proiecte de mar]I, municipalitatea a decis ca cei 500.000 de lei pu[i la b\taie `n 2011 pentru fotbal s\ fie `mp\r]i]i prin intermediul unor licita]ii de cluburile locale Rapid CFR Suceava [i Sporting Suceava, precum [i funda]ia Domo, organizatoarea unei competi]ii de fotbal `n sal\ destinat\ amatorilor.
Ca [i anul trecut, cea mai mare parte a sumei, mai exact 300.000 de lei, va ajunge pe Areni, la divizionara a treia Rapid Suceava. Al]i 150.000 de lei  vor fi repartiza]i divizionarei jude]ene Sporting Suceava, care a anun]at `ns\ c\ inten]ioneaz\ s\ foloseasc\ fondurile pentru sus]inerea sectorului juvenil al clubului, “alb-verzii” activ=nd in acest moment dou\ echipe `n Campionatul Na]ional de Juniori Republicani. Fotbalul amator [i-a tras partea leului prin intermediul asocia]iei Domo, care urmeaz\ s\ primeasc\ restul de 50.000 de lei pentru organizarea Cupei Bugetarilor.
“La fotbal au fost trei solicit\ri de finan]are [i, ca atare, comisia a decis s\ fac\ trei licita]ii. Una pentru fotbal-seniori la care a depus proiect Rapid Suceava pentru 3 miliarde de lei vechi, a doua pentru fotbal-juniori la care a depus proiect Sporting Suceava pentru 1,5 miliarde [i, nu `n ultimul r=nd, pentru fotbalul de mas\ este depus\ o solicitare din partea Funda]iei Domo Suceava de jum\tate de miliard pentru Cupa Bugetarilor”, a spus primarul Ion Lungu, care a men]ionat c\ banii vor ajunge `n conturile cluburilor dup\ cea de-a doua serie de licita]ii, programat\ la sfr=[itul acestei luni.
Un alt mare c=[tigator al selectiei de proiecte de mar]i este gruparea local\ de handbal CS Universitatea Suceava, care [i-a adjudecat de la prima strigare `ntreaga suma de 1 milion de lei noi alocat\ de municipalitate pentru activita]ile handbalistice din 2011.
“Este un lucru bun c\ Universitatea a câ[tigat licita]ia înc\ de la prima strigare, pentru c\ are urgent nevoie de finan]are. Vom face tot posibilul ca pe 31 martie s\ finaliz\m licita]ia pentru a putea ajuta cât mai repede cu bani echipa de handbal”, a spus primarul Ion Lungu.
Un alt club care va primi fonduri nerambursabile de pe urma primei runde de licita]ii este Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative, care s-a ales cu suma de 1 milion de lei vechi pentru sus]inerea unor activit\]i de genul planorism sau aeromodelism.
~ntrucat nu a existat o competi]iei de proiecte, celelalte sporturi au [anse s\ primeasc\ finan]are din partea municipalit\]ii odat\ cu runda a doua de licita]ii, de la sfr=[itul lunii martie. Atunci, primaria se preg\te[te s\ scoat\ la b\taie suma total\ de 325.000 de lei pentru urm\toarele sporturi: volei – 100.000 de lei, lupte – 60.000 de lei, rugby – 50.000 de lei, hochei pe ghea]\ – 50.000 de lei, box – 30.000 de lei, atletism – 20.000 de lei [i [ah 15.000 de lei. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …

3 comments

  1. Ion (Mi, 09.mar.2011 – 16:57)

    Cum sa dai la cupa bugetarilor ? Nu ar fi mai bine daca dai bani la amenajarea terenului ,,din groapa’‘ ? Zeci de copii se antreneaza zilnic pe pruntis ! Incapabil spagar , imputit! Dar ce avantaje si profit aduc bugetarii ? Cu 500 mil se terminau lucrarile de la teren..! Cum sa avem echipa fanion a orasului , in liga 1 , daca juniorii se antreneaza pe pruntis, iar la prima oferta din alt judet fug cu gura deschisa . 1 singur motiv ! Conditiile ! Avem zeci de junori talentati , dar pariez ca nu vor juca la echipa din suceava , precum Ivan, Paius si multi altii :-j.. O sa vedeti nume precum Tineretea , Ungureanu in cativa ani la echipe din alte judete…! Plus ca ar trebui investit intr.o echipa sa fim in liga 1 sa aiba continuitate juniorii.! Parerea mea .. Sunteti deacord ?

    gabi

    Da sunt deacord, cu 1,5 miliarde dati la Sporting care creste juniorii si ii vinde si 500 milioane la Cupa Bugetarilor, la amatori ,unde se duc bortosi sa se distreze pe banii nostrii , aceste doua alocari de bani nu au nimic comun cu performanta, ba din contra.
    MAI BINE ACESTI 2 MILIARDE II ALOCA LA LPS PENTRU A TERMINA TERENUL SINTETIC UNDE SUTE DE COPII DE ACOLO AR FI AVUT UNDE SA SE PREGATEASCA, SI POATE CU ACELE MINIME CONDITII CARE AR FI EXISTAT AM FI SPERAT CA IN VIITOR SA AVEM SI NOI O ECHIPA DE FOTBAL MACAR DE LIGAII.
    RUSINE LUNGULE !!! NU TE GANDESTI DELOC LA A FACE CEVA SI PENTRU ORASUL ASTA.

  2. ati dat la sporting bani şi ei vind toti juniorii buni.ANTON a transferat 3sferturi din Liceul sportiv la Sporting şi acum îi vine unde vrea, aia de la juniori 1 şi 2 au jucători numărati pe degete şi muhaele pedeasupra. Fraierii de la LPS au tot dat jucători moca la Cetatea şi acum Sporting o sai dea pe bani . Bună investiţia asta cu Sporting. Sintem batjocura lui Anton şi Prichici. 2 oameni puşi pe căpătuială. nu stiu nimic de fotbal , numai bani vor.Bugetarii aia cine sint ca le trebuie o juma de miliard, sa joace duminica pe o bere.

  3. Lungu=Anton – impart banii

    HAI ANTOANE CUMATRA DE LA ABY-ANGI TE ASTEAPTA SA-TI DEA FACTURI SA DUCI LA PRIMARIE LA DECONT, CICA SI ALA DE LA POLARIS E GATA SA TE AJUTE. RUSINE LUNGULE DUPA CE A FACUT ACEST NENOROCIT DE ANTON TU MAI ALOCI BANI LA UN CLUB UNDE ESTE EL MANAGER ??? EXPLICATIA ESTE CA ANTON NU A FACUT DE CAPUL LUI SI A IMPARTIT BANII CU TINE , A FOST OK ANTON SI TI-A DAT CAT A TREBUIT DE AIA AI DAT ACUM BANI LA SPORTING ???

    va bateti joc de noi hotilor

    Daca o sa avem un primar cat de cat corect , care sa vrea sa faca ceva si pentru oras, pentru noi iubitorii fotbalului, o sa avem si o echipa de fotbal cel putin in liga II, o echipa care sa fie a orasului , sa-l reprezinte, cu care sa te mandresti , asa ar fi normal din moment ce acei bani sunt ai nostrii ai contribuabililor. Cu acest primar Lungu care profita de banii publici si vrea numai comisioane din orice aproba el, care nu-l intereseaza ce doreste lumea si face ce vrea cu banii publici parca ar fi primaria lui, care face numai promisiuni, numai declaratii mincinoase , nu l-a interesat niciodata sa faca ceva bun si pentru orasul asta , nu mai pot spera pana nu scapam de el ca Suceava sa aibe o echipa de fotbal macar in liga II. Pe mine si cred ca pe toti iubitorii de fotbal ne intereseaza sa avem o echipa de fotbal care sa ne bucure ca mi se face scarba cand aud de Sporting si Rapid , doua cluburi cu doi hoti de patroni care nu le mai ajunge cate evaziuni si magarii au facut iar acum vor si banii publici . Astia nu sunt patroni, un patron de echipa eu stiu ca baga bani la club , ei cu banii de la primarie tin echipele si apoi pe cei mai buni jucatori ii vand si baga banulla buzunar , nu e normal asa ceva, iar Lungu isi ia partea din moment ce sustine asa ceva. HUUUAAA LUNGULE !! ESTI O MIZERIE !!! VREM O ECHIPA CARE SA FIE A NOASTRA A SUCEVENILOR NU A VOASTRA DE CARE SA VA FOLOSITI , VREM FOTBAL !!! SUNT BANII NOSTRII , HOTILOR !!

    in loc sa de-a bani la CUPA BUGETARILOR mai bine cumparau tricouri si crampoane pentru RAPID SUCEAVA fiindca reprezinta SUCEAVA SI E ECHIPA FANION A SUCEVEI, SAU LUAU 2 SAU 3 JUCATORI TINERI DE VALOARE SI AVEAU BANI PENTRU CAZAREA LOR ! CU CE NE AJUTA CUPA BUGETARILOR? AUZI 500 DE MILIOANE PENTRU CUPA BUGETARILOR IAR ECHIPE DE JUNIORI SAU AI LPS SUNT VAI DE CAPUL LOR!