Friday , April 26 2024

Balaj: Un arbitru bun din România castiga 15.000 de euro într-un an

Arbitrul Cristian Balaj a declarat, mar]i, într-o conferin]\ de pres\, c\ un arbitru bun din România câ[tig\ într-un an 15.000 de euro, precizând c\ în fotbal sunt oameni care câ[tig\ aceast\ sum\ într-o lun\.

“Un arbitru bun oficiaz\ 17-18 meciuri pe sezon, iar noi r\mânem cu 15.000 de euro în mân\, dup\ un an. Din ace[ti bani trebuie s\ tr\im un an. Nu ne plângem, doar subliniez realitatea. Cunosc oameni de fotbal care câ[tig\ 15.000 pe lun\”, a spus arbitrul.

Balaj a precizat c\ [i arbitrul Alexandru Deaconu are [anse mari s\ ajung\ în categoria Premier: “Eu [i Tudor suntem în primii 47 de arbitrii ai Europei [i nu este normal s\ i se fac\ o pres\ negativ\. Atunci eu trebuie s\-i iau ap\rarea, pentu c\ noi încerc\m s\ schimb\m imaginea fotbalului românesc. Alexandru Deaconu are [anse imense s\ ajung\ al\turi de noi în categoria Premier”.

“Centralul” a mai spus c\ la partida pe care a condus-o în Liga Campionilor, dintre AC Milan [i AJ Auxerre, încheiat\ cu scorul de 2-0, a încercat s\ schimbe ideile pe plan interna]ional despre fotnalul românesc. “A fost un moment special, am încercat s\ ridic imaginea fotbalului românesc. Suntem privi]i cu anumite suspiciuni pe plan interna]ional, pentru c\ exist\ anumite limbaje ale conduc\torilor care nu ne fac cinste. De[i sunt arbitru de categoria a doua, modul în care ne-am îmbr\cat [i discu]iile cu profesioni[tii pe care le-am avut, sunt convins c\ am schimbat acele idei preconcepute. Nu am f\cut absolut nimic în plus fa]\ de ceea ce facem în campionatul românesc”, a afirmat Balaj.

Arbitrul a ad\ugat c\ a avut emo]ii la partida dintre AC Milan [i AJ Auxerre, încheiat\ cu scorul de 2-0. “N-am mai arbitrat cu 70.000 de spectatori pân\ acum. Momentele acelea au fost extraordinare. Am avut emo]ii la început, dar care la primul fluier s-au transformat în concentrare. La acel meci am avut trei situa]ii la limit\ în careu, plus o simulare a lui Seedorf, iar dac\ eram în fotbalul românesc s-ar fi discutat mult timp. A[ vrea s\ prind momentul în care se va da credit arbitrilor pentru ni[te situa]ii la limit\ [i abia atunci vom progresa. Nu vom avea rezultate în cupele europene, dac\ ne concentr\m doar pe arbitraj”, a spus Cristian Balaj.

Pre[edintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, l-a felicitat pe arbitrul Cristian Balaj pentru presta]iile din meciurile contând pentru cupele europene. “Cristi Balaj a avut o presta]ie foarte bun\ la AC Milan cu Auxerre [i m\ bucur c\ a continuat seria de meciuri excelente de pe plan intern. Avem un grup de arbitri care oficiaz\ s\pt\mân\ de s\pt\mân\ a[a cum ne a[tept\m de la ei”, spus Avram.

Cristian Balaj a condus la centru partida dintre echipa italian\ AC Milan [i forma]ia francez\ AJ Auxerre, în prima etap\ a Grupei G a Ligii Campionilor. Balaj a fost ajutat de asisten]ii Zoltan Szekely [i Sebastian Gheorghe, de asisten]ii suplimentari Marius Avram [i Ovidiu Ha]egan, arbitru de rezerv\ fiind Augustus Constantin.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …