Monday , April 29 2024

Au scăpat din nou victoria printre degete: Rapid, remiză amară la Slobozia

Fotbal. Slobozia - Rapid

Echipa suceveană a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat ieri, pe terenul celor de la Unirea Slobozia, în cadrul etapei a XXV-a a Ligii a II-a, “Ceferiştii” au marcat prin Găldean (’49 – penalty – foto) şi I. Plămadă (‘67), iar gazdele au deschis scorul prin Soare (‘43) şi au închis tabela prin L. Mihai (‘84). Ambele formaţii au încheiat întâlnirea cu un jucător mai puţin pe teren, după eliminările lui Soare, respectiv Morariu. Rapid a rămas pe locul 10 în clasament

Rapid Suceava uită uşor-uşor gustul înfrângerii, dar continuă să piardă puncte aiurea. Gruparea “ceferistă” a bifat al patrulea rezultat pozitiv pe teren străin de la startul returului, după ce a remizat ieri, scor 2-2, în fieful celor de la Unirea Slobozia, într-un meci contând pentru etapa a XXV-a a Ligii a II-a şi în care “alb-vişiniii” au condus pe tabela de marcaj până cu şase minute înainte de fluierul final.
Nescăpate încă de grijile retrogradării, cele două formaţii s-au tatonat reciproc în primul sfert de oră de la fluierul de start, astfel că prima ocazie serioasă a apărut abia în minutul 16, când Fl. Plămadă a respins în extremis, de pe linia porţii, un gol ca şi făcut al gazdelor.
De partea cealaltă, specializaţi pe jocurile în deplasare, “ceferiştii” au replicat prin I. Plămadă, care, la jumătatea primei reprize, într-un interval de doar un minut, a ratat două şanse bune de a marca, la ultima acţiune solicitând acordarea unei lovituri de pedeapsă din partea centralului bucureştean Adrian Paraschiv. Contrar cursului jocului, pe fondul dominării teritoriale a rapidiştilor, gruparea ialomiţeană a deschis scorul în minutul 43, când Soare a profitat de o respingere greşită a portarului Zăvoi şi a înscris din şase metri, stabilind totodată şi scorul pauzei la 1-0 pentru Unirea Slobozia.
Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu n-a resimţit însă şocul primirii golului, a luat-o de la capăt în repriza secundă şi a reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj la doar patru minute de la reluarea jocului, când Negru a fost faultat în interiorul careului de către Lazăr, arbitrul întâlnirii a indicat de această dată penalty, iar Găldean a transformat fără emoţii de pe punctul cu var de la 11 metri, bifând astfel al treilea gol în tricoul Rapidului în sezonul de primăvară.
Centralul a întors însă fluierul împotriva “ceferiştilor”, astfel că, la un sfert de oră de la golul egalizator, Rapid a rămas în zece oameni, după ce Morariu a văzut direct cartonaşul roşu pentru un fault din postura de ultim apărător comis asupra veteranului Mihalcea, intrat pe gazon la pauză. Oaspeţii n-au făcut însă pasul înapoi, iar în minutul 68, nou-intratul Petrescu a luat o acţiune pe cont propriu, a centrat în faţa porţii, iar I. Plămadă a adus formaţia suceveană în avantaj cu o şut în vinclu. Mai mult, şase minute mai târziu, se restabileşte şi egalitatea numerică în teren, după ce autorul primului gol, Soare, a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost trimis mai repede la duşuri.
“Alb-vişiniii” au comis-o însă din nou pe final. Bălan a intervenit imprudent în suprafaţa de pedeapsă asupra lui Ibrian, arbitrul a acordat uşor penalty, iar L. Mihai a restabilit egalitatea de la 11 metri, în minutul 84. Scor final 2-2, iar Rapid pierde din nou printre degete două puncte, după un alt joc în care a condus până în ultimele minute.
Unirea Slobozia: Dobre – Stan, Soare, Lazăr, Florea – Ivaşcă (‘58), Macare – Gheorghiu (‘65 Ibrian), L. Mihai, Roşu – D. Gheorghe (‘46 Mihalcea). Antrenor: Marin Dună.
Rapid Suceava: Zăvoi – Bălan, Fl. Plămadă, Morariu, Semeghin – Doboş(‘62 Petrescu), Velescu, Găldean, Chiriac – Negru (’60 Caragea), I. Plămadă (’63 Sava). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.(Dănuţ CHIDOVE})
N Rezultatele etapei a XXV-a:

Sportul Studenţesc – CS Otopeni 0-5
Săgeata Năvodari – Delta Tulcea 1-0
Unirea Slobozia – Rapid Suceava 2-2
Chindia Târgovişte – Dunărea Galaţi 3-0
CS Buftea – Farul Constanţa 1-2
FC Botoşani, CF Brăila şi Dinamo II au stat.

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …