Friday , April 26 2024

Atleții suceveni au cucerit trei medalii la Campionatul Balcanic de alergare montană

Andrei Ihnatiuc (CSŞ Rădăuți) și Petru Iulian Pop (CSM Dorna) au devenit vicecampioni balcanici cu echipa de juniori a României, în timp ce Mădălina Sîrbu (CSM Rarăul / CSM Suceava) a cucerit bronzul alături de echipa de junioare

Atleții suceveni au cucerit, alături de echipele României, trei medalii la Campionatul Balcanic de alergare montană pentru seniori și juniori ce a avut loc, sâmbătă, la Poiana Brașov.

Andrei Ihnatiuc, alergător pregătit de Bogdan Roșcăneanu la CSŞ Rădăuți, și Petru Iulian Pop, sportiv antrenat de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei, au ocupat locul 5, respectiv 9, ajutând astfel echipa de juniori a României să devină vicecampioană balcanică.

Mădălina Elena Sîrbu, atletă pregătită de Erzilia Țâmpău la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc și CSM Suceava a ocupat locul 9 la individual, îndeajuns să câștige bronzul cu echipa de junioare a României. “A fost un sezon destul de dificil, cu competiții destul de multe într-un timp relativ scurt, cu multe concursuri amânate sau chiar anulate, însă, în ciuda acestui fapt, fetele noastre au avut un an extraordinar, reușind să cucerească peste 30 de medalii, dintre care 20 de aur la campionatele naționale și balcanice”, a precizat Erzilia Țâmpău.

În total, România a cucerit nouă medalii, trei de aur, trei de argint și trei de bronz la Campionatele Balcanice de alergare montană de la Poiana Brașov. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …