Friday , April 26 2024

Atleţii suceveni au cucerit opt medalii la etapa finală a Campionatului Naţional de juniori III

Atletism - Ailincai [800x600]

Fălticeneanul Silviu Ailincăi (foto) a devenit campion naţional în probele de 400 şi 800 de metri, în vreme ce Corina Murariu (LPS Suceava) a obţinut aurul în cursa de 800 de metri. Dornenii Claudiu Mihăescu şi Paula Vântu au obţinut împreună trei titluri de vicecampioni naţionali

Atleţii suceveni au cucerit opt medalii la etapa finală a Campionatului Naţional de Juniori III, întrecere desfăşurată în weekendul trecut, pe stadionul Tineretului din Bucureşti, în prezenţa a peste 450 de sportivi.
Performerul delegaţiei cluburilor sucevene a fost Matei Silviu Ailincăi, atletul legitimat la CN “Nicu Gane” Fălticeni devenind campion naţional în probele de 400 şi 800 de metri. Cu medalia de aur la gât s-a întors acasă şi Corina Murariu, sportiva de la LPS Suceava câştigând cursa feminină de 800 de metri. Rezultate remarcabile a avut şi Claudiu Daniel Mihăescu, atletul de la CSM Dorna Vatra Dornei obţinând două medalii de argint în cursele de 800 şi 1.500 de metri. In ultima proba, sportivul pregătit de Cristi Prâsneac a fost declarat iniţial învingător, dar a pierdut titlul naţional în urma unui gafe a arbitrilor, care au omis să-l treacă pe grila de start pe Ion Grigore, atletul de la CS Telecom-Petrom Slănic câştigând în cele din urmă cursa, după ce a alergat de unul singur la final.
“Deşi era calificat pentru această finală, sportivul de la Slănic nu a fost trecut pe lista de start din cauza unei greşeli de arbitraj. După clarificarea situaţiei, el a alergat, după trei ore, de unul singur, şi a obţinut un timp mult mai bun cu cinci secunde decât Claudiu. Altele sunt, însă, condiţiile de cursă şi, evident, de temperatură, la ora 18.00 faţă de ora 21.00. Claudiu Mihăescu l-a învins de fiecare dată în curse pe atletul de la Slănic. Regulamentul permite însă astfel de situaţii şi nu avem ce face”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac, care a ţinut să o felicite şI pe Paula Alina Vîntu pentru medalia de argint obţinută în proba de 1.500 de metri: “Sunt foarte mulţumit şi de evoluţia Paulei Vîntu şi sper ca anul viitor amândoi să se califice la Festivalul Olimpic a Tineretului European”.
In alte două curse, cele de 800 de metri şi 5.000 de metri marş, sucevenii de la CSM au luat bronzul prin Cornelia Nisoi, respectiv Stefan Mangu.(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …